• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šalke odao počast svom "Mačou" - adresa je sada Trg Rudija Asauera 1

Autor mondo.rs

Klub iz Gelzenkirhena se zvanično odužio svojoj legendi

Sad je zvanično: stadion Šalkea, Feltins arena sada se nalazi na adresi: Rudi Asauer Plac 1. Ovu promjenu zvanično su potvrdile gradske vlasti Gelzenkirhena, a klub se na taj način odužio svom dugogodišnjem funkcioneru.

Harizmatični bivši generalni menadžer Šalkea umro je u februaru ove godine, a upravni odbor Šalkea predložio je gradu Gelzenkirhenu da se prostor na kome se nalazi stadion preminuje u Rudi-Assauer-Platz, odnosno Trg Rudija Asauera. Komisija za planiranje i razvoj grada Gelzenkirhena je usvojila ovaj prijedlog, što znači da će ubuduće zvanična adresa Feltins arene biti ovakva.

Možda će vas zanimati

 Na ovaj način je Šalke ovekovječio uspomenu na bivšeg menadžera Šalkea. Trg na kome se nalazi Feltins arena sada se zove Trg hiljadu prijatelja. On će u budućnosti biti redizajniran u sklopu rekonstrukcije i projekta Berger Feld II, gdje će se graditi novi ulaz na stadion.

Rudi Asauer umro je 6. februara ove godine sa nepunih 75 godina. Kao igrač je zabilježio 307 nastupa za Borusiju Dortmund i Verder Bremen u karijeri koja je trajala od 1964. do 1976. godine. Nakon toga je postao generalni menadžer Verdera do 1981. kada je prešao u Šalke. U Gelzenkirhenu je u dva navrata bio privremeni trener. Njegov prvi mandat menadžera završen je otkazom 1986. godine.

Tada je četiri godine bio van fudbala i bavio se nekretninama, da bi se sportu vratio 1990, a onda se 1993. vratio u Gelzenkirhen. Od njegovog povratka, Šalke je imao mnogo uspjeha: osvojio je Kup UEFA 1997. godine, kao i nacionalni kup 2001. i 2002. godine. Šalke je 2001. bio blizu osvajanja Bundeslige, ali je ostao bez trofeja u posljednji čas. Asauer je to opisivao kao najgori trenutak u karijeri. On je nadgledao i izgradnju novog stadiona. Njega je klub 2006. godine optužio da je odavao poslovne tajne o finansijskim problemima kluba, zbog čega su se rastali.

Asauer je bio jedan od najpoznatijih menadžera u njemačkom fudbalu, djelimično i zbog svog specifičnog imidža i ponašanja. Uvijek je otvoreno pričao i iznosio svoja mišljenja, često je pušio cigare i bio je poznat kao "Mačo sa srcem". Bivši predsjednik Borusije Dortmund Mihael Majer zvao ga je "huligan u kašmiru".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC