Fudbal

Arogancija ili lijep gest? Azar nije htio u Bajern zbog brata

Autor mondo.rs

Nekadašnji saigrač Edena Azara u Čelsiju, golman Rob Grin, otkrio zanimljiv detalj iz života belgijskog reprezentativca.

Eden Azar je jedan od najboljih fudbalera današnjice i jasno je zašto su se mnogi klubovi nadali njegovom potpisu prošlog ljeta, kada je donio odluku da napusti Čelsi.

Među njima bio je i Bajern Minhen, ali je belgijski vezista izabrao Real Madrid i tom odlukom donio "londonskim plavcima" sigurnih 100.000,000 evra, uz mogućih još 50.000.000 kroz razne bonuse.

Međutim, čak i da su Bavarci ponudili bolje uslove Čelsiju, do transfera ne bi došlo. 


Po riječima doskorašnjeg Azarovog saigrača, golmana Roberta Grina, Belgijanac nije želio u Minhen da ne bi stavio u drugi plan svog dvije godine mlađeg brata, Torgana.

Torgan Azar je u to vrijeme bio član Borusije Menhengladbah, a ove sezone uspješno nastupa za Borusiju Dortmund.

"Eden je odmah odbacio tu mogućnost. Rekao je da neće tamo jer njegov brat igra u Njemačkoj. Smatrao je da njegov brat tako može da postane poznat u Nemačkoj pod svojim imenom, a ne kao brat Edena Azara. Takav potez bi mogao da se smatra arogancijom, ali ja mislim da je bio vrlo lijep gest", istakao je Grin u tekstu za čuveni sajt "Atletik". 

Za razliku od Torgana u Borusiji, Edenu trenutno ne ide baš najbolje u Realu.

Da li je pogriješio u odluci, pokazaće vreme. Svakako, nezahvalno je suditi ukoliko nemate brata...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.