• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrijeme je da čestitamo: Liverpul će biti prvak, znaju i prije 2020!

Autor mondo.rs

Djeluje da samo apokalipsa može da spriječi Liverpul da ne bude šampion Premijer lige u maju naredne godine...

Niko ne može da ih zaustavi!

Ekipa Liverpula, aktuelni osvajač Lige šampiona i FIFA svjetskog klupskog prvenstva, već duže vrijeme igra savršen fudbal...

Možda će vas zanimati

Moćni sastav Jirgena Klopa djeluje poput mašinerije za koju nema lijeka, a posljednji tim za koji se vjerovalo da možda može da im stane na put, Lester, osjetio je njihovu snagu i spuštene glave napustio svoj "King pauer" stadion na čuveni Boksing dej.

Razlog za to su četiri laka gola Liverpula protiv drugog tima Premijer lige, pa se "redsima" već pet mjeseci prije završetka sezone smiješi titula poslije 30 godina.

LESTER - LIVERPUL 0:4 (0:1)

Ovom pobjedom, samo nekoliko dana nakon što su u Dohi postali "svjetski klupski prvaci svijeta", Liverpul je svom najbližem pratiocu Lesteru pobjegao na 13 bodova razlike, od Mančester sitija imaju 14 više, a vijredi dodati i da su "redsi" odigrali utakmicu manje.

Nije ih poremetilo ni to što su najvažniji igrači imali obaveze s reprezentacijom tokom ljeta, ni to što se Alison povrijedio na početku sezone, a Fabinjo kada je raspored bio najgušći.

Za sve je Jirgen Klop imao rješenje, a njegovi igrači su to pretvarali u djelo.


Tako je bilo i na gostovanju Lesteru koji je igrao ozbiljan fudbal tokom jeseni, ali je u mečevima protiv Mančester sitija i Liverpula pokazao jasne limite. Prvak Evrope je držao sve konce u svojim rukama i bilo je samo pitanje trenutka kada će postići vodeći gol, a čekali su ga do 31. minuta.

Nestvarni desni bek Trent Aleksander-Arnold je sa lijevog boka poslao savršen centaršut za Firmina, "devetka" se poklonila, pa je na semaforu zasvjetlilo 1:0 za goste.

Liverpul je bio bliži postizanju drugog gola nego Lester prvog, mada nikako nisu uspijevali to da pokažu i kroz rezultat, ali baš kada su "lisice" počele da se bude i ovom meču zaista dodjeljuju status derbija - nesrećni Sojundžu je igrao rukom, a Oliver je pokazao na "bijelu tačku".

Milner je u 71. minutu povećao na 2:0, a u sljedećih sedam minuta su još Firmino i TAA uspjeli da se upišu u strijelce za vrlo ubjedljivu pobjedu.

Liverpul prije ulaska u 2020. godinu ima i meč sa Vulverhemptonom (29. decembar), a u ovom trenutku djeluje da samo najveće čudo u istoriji fudbala može da ih spriječi u tome da se u maju ne raduju tituli koju čekaju tri decenije.

LESTER: Šmajhel - Pereira, Evans, Sojundžu, Čilvel - Ndidi - Barns (Olbrajton), Prat (Perez), Tilemans, Medison (Čuduri) - Vardi.

LIVERPUL: Alison - Aleksander-Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson - Henderson (Lalana), Vajnaldum, Keita (Milner) - Mane, Firmino i Salah (Origi).

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC