• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za kraj 2019, Budućnost - Zvezda: "Pratimo crveno-bijele, dovode igrače..:"

Autor mondo.rs

Jadranski derbi označiće kraj kalendarske godine.

 Buducnost-Crvena-zvezda-ABA-liga-najava-30.-decembar-izjava-Petar-Mijovic-trener-Buducnosti Izvor: MN PRESS

Odlazeća, 2019. godina, biće upamćena po još jednoj burnoj, napetoj i na momente mučnoj finalnoj seriji ABA lige Crvene zvezde i Budućnosti.

Šampioni Srbije i Crne Gore odlučivali su tokom proljeća o tituli na "Jadranu" i mjestu u Evroligi, a u ponedjeljak će spustiti zavjesu na godinu, drugim ovosezonskim međusobnim duelom.

Možda će vas zanimati

U prvom je pobijedila Budućnost, pred par stotina gledalaca na parketu kažnjene Zvezde u "Pioniru". Drugi je zakazan za 30. decembar, u "Morači".

Trener Podgoričana Petar Mijović (37) izjavio je za "Vijesti" da očekuje reakciju svog tima poslije uzastopnih poraza u ABA ligi, nakon kojih je Budućnost došla na skor 9-3, sa kojim je i dalje prva, ali sada sa istim učinkom kao i drugoplasirani Partizan.

"Sigurno neće biti lako, pratimo i šta se dešava u Crvenoj zvezdi, sa tri potpisa u posljednjih šest-sedam dana. Mislim da će biti zahtjevniji meč nego ijedan do sada na domaćem terenu, ali se nadam da uz pomoć publike možemo da pobijedimo", rekao je mladi šef-struke.

Ekipa Dragana Šakote je u komplikovanoj situaciji, jer zaostaje za liderom dvije pobjede (ima skor 7-5), a prije odlaska u Podgoricu otputovala je u daleki Kazanj, gdje će u petak igrati protiv Zenita.

"Na tabeli smo u mnogom boljem položaju, ali poslije dva poraza moramo da nađemo način da reagujemo i savladamo velikog protivnika. Sigurno da velike promjene u Zvezdi nisu došle zbog dobre situacije, pokušavaju da se homogenizuju i ojačaju. Doveli su tri ozbiljna igrača, dva su došla iz Evrolige, što dovoljno govori o njihovom individualnom kvalitetu. Na nama je da sve to umanjimo i da velikom borbom, energijom i koncentracijom pokušamo da savladamo Zvezdu", izjavio je Mijović.

Prema njegovim rečima, veliko je pitanje da li će snažni američki centar Hasan Martin biti spreman za duel protiv Šakotinog tima.

"Hasan je pod znakom pitanja, jer je stanje sada mnogo gore nego što je bilo pred Zadar. Imamo velikih problema, s obzirom na njegov značaj za našu igru, ali su svi ostali zdravi, orni i spremni", naglasio je trener Budućnosti.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC