Fudbal

Rade Krunić o tandemu sa Zlatanom Ibrahimovićem: On je pravi šampion!

Autor mondo.ba

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić prokomentarisao je debi Zlatana Ibrahimovića za Milan u remiju sa Sampdorijom (0:0).

Vezni igrač iz Foče Rade Krunić u ponedjeljak je po prvi put zaigrao u timu sa legendarnim Zlatanom Ibrahimovićem, koji je nedavno po drugi put u karijeri stigao na "San Siro".

Švedski napadač bosansko-hercegovačkog porijekla zaigrao je u drugom poluvremenu susreta sa Đenovljanima, ali nije pomogao "rosonerima" da stignu do pobjede.

"Apsolutno moramo poboljšati igru u posljednjih 20 metara i biti lucidniji i konkretniji. Danas je nedostajao samo pogodak", rekao je Krunić za klupsku televiziju nakon utakmice.

Na pitanje, može li Ibrahimović da riješi problem neefikasnosti i šta je donio ekipi, Krunić je odgovorio potvrdno.

"Osjeća se njegova prisutnost, Zlatan je šampion koji svojom klasom poboljšava ostale igrače. Sigurno nam može pomoći da riješimo problem postizanja golova. Tu je i (Krištof) Pjontek, ali i svi ostali možemo bolje i više".

Krunić je istakao da se nada da će biti dobar u tandemu sa Zlatanom poput Antonija Noćerina, koji je se odlično dopunjavao sa Ibrahimovićem u sezoni 2011/12.

"Sjećam se Noćerina koji se vrlo dobro snašao u igri s Ibrom. Nadam se da ću biti dobar zajedno s njim i da ćemo se dopunjavati. Danas sam od Ibrahimovića dobio lijepu priliku, ali nisam dobro da šutiram. Žao mi je", podvukao je reprezentativac BiH.