• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vratio se Zlatan, Ronaldo mu het-trikom poželio "dobrodošlicu"

Autor mondo.ba

Zlatan Ibrahimović se poslije sedam godina vratio u Milan, ali mu je Kristijano Ronaldo "ukrao šou“ het-trikom i asistencijom u Torinu. Nova "petarda“ Atalante.

Ovaj ponedjeljak je trebao da bude rezervisan za Zlatana Ibrahimovića i njegov povratak u Milan, ali Kristijano Ronaldo jasno je dao do znanja da ne namjerava da mu preda titulu najveće zvijezde Serije A.

Portugalac je upisao het-trik i asistenciju u ubjedljivoj pobjedi 4:0 nad Kaljarijem i pobrinuo se da "šou“ ostane u Torinu, dok je Milan ostao na "nuli“ protiv Sampdorije.

Možda će vas zanimati

 Ekipa sa Sardinije dugo je bila hit Serije A, ali se izgleda umorila od ovog epiteta.

Umor i pritisak učinili su svoje i Kaljari je krenuo sa lošim partijama i greškama koje ju koštaju bodova.

Upravo jednu takvu napravili su gostujući fudbaleri u 49. minutu, a to je iskoristio Kristijano Ronaldo i presjekao poprečni pas, potom nanizao jednog defanzivca i golmana gostiju, a onda rutinski pogodio za vođstvo "Stare dame“.

Dvadesetak minuta kasnije, Portugalac je ponovo zatresao mrežu, nakon što je Dibala izborio jedanaesterac, a do het-trika stigao je tokom „blickriga“ Juventusa koji je u samo dvije minute stigao do dva pogotka.

Prvo je Iguain u 81. minutu povisio na 3:0, nakon dodavanja upravo Ronalda, a nepunih 60 sekundi kasnije Portugalac je upisao het-trik za najubjedljiviji trijumf Juventusa ove sezone.

"Stara dama“ sada je ponovo na vrhu tabele sa tri boda više i utakmicom više od Intera, a Kristijano Ronaldo sa 13 pogodaka drugi je strijelac prvenstva.

Napadač Juventusa obezbijedio je sebi mjesto na sutrašnjim naslovnicama italijanskih listova, koje su već bile rezervisane za Zlatana Ibrahimovića.

Slavni Šveđanin vratio se na San Siro poslije sedam godina, ali nije uspio da u svom novom „debiju“ zatrese mrežu, pa ni da pomogne svom timu da izbjegne zvižduke navijača poslije 0:0, odnosno trećeg vezanog meča bez postignutog gola.

Čekali su svi na San Siru da vide Zlatana na terenu, ali je Stefano Pioli odgodio ovacije ostavivši ga na klupi do 55. minuta.

Međutim, kada je ušao u igru prolomio se aplauz tribinama San Sira, a već u narednim minutama "prštalo“ je na terenu, i to na obje strane!

Trenutak kada su svi bili skoncentrisani na povratak Ibrahimovića umalo da iskoriste gosti, tačnije Gabijadini, koji je promašio dvije sjajne prilike u samo dvije minute.

Golman Milana u oba navrata morao je da istrčava na njega u svom šesnaestercu, prvi put uspio je da ga omete, a drugi put već je bio savladan kada ga je Gabijadini obišao na ivici šesnaesterca, ali je fudbaler Sampdorije promašio prazan gol.

Sve to umalo je kaznio upravo Ibrahimović, već u sljedećem napadu, ali je njegov šut glavom praktično na gol-liniji izbio jedan defanzivac Sampdorije.

Milan je pojačao pritisak u finišu meča, Ibrahimović je podsjetio jednim skokom na onaj Ronalda od prije par kola, ali za razliku od njega nije uspio da zatrese mrežu.

"Rosoneri“ su upisali remi bez golova i tako produžili seriju bez pobjede i postignutog gola na tri meča.

Dok napadači Milana "poste“ napadači Atalante rešetaju mreže, a godinu su počeli onako kako su završili prethodnu – pobjedom 5:0.

Poslije "petarde“ Milanu, "ispalili" su je i Parmi za desetu pobjedu u sezoni  kojom su se učvstili na petom mjestu na tabeli.

Papu Gomez, Frojler i Gosens pogađali su u prvom poluvremenu, a Iličić je dodao još dva u nastavku za više nego ubjedljiv trijumf.

SERIJA A - 18. kolo

Bolonja – Fiorentina 1:1 (0:1)
/Orsolini 90+4 - Benasi 27/

Milan – Sampdorija 0:0
Atalanta – Parma 5:0 (3:0)
/Gomez 11, Fojler 34, Gosens 43, Iličić 60, 71/

Juventus – Kaljari 4:0 (0:0)
/Ronaldo 49, 67, 82, Iguain 81/

Leće - Udineze 0:1 (0:0)
/De Pol 88/

Napoli – Inter (20.45)

Igrano u nedjelju:

Breša - Lacio 1:2 (1:1)
/Baloteli 18 - Imobile 41 pen, 90+1/

SPAL - Verona 0:2 (0:1)
/Pacini 14, Stepinski 85/

Đenova - Sasuolo 2:1 (1:1)
/Krišito 29 pen, Pandev 86 - Obijang 33/

Roma - Torino 0:2 (0:1)
/Beloti 45+2, 86 pen/

TABELA: Juventus 45, Inter (-1) 42, Lacio (-1) 39, Roma 35, Atalanta 34, Kaljari 29, Parma 25, Napoli (-1) 24, Torino 24, Bolonja 23, Verona (-1) 22, Milan 22, Udineze 21, Sasuolo 19,  Fiorentina 18, Sampdorija 16, Leće 15, Breša (-1) 14, Đenova 14, SPAL 12.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC