• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VAR poništio gol Filipa Đuričića, Pandev junak Đenove!

Autor mondo.ba

Srpskom reprezentativcu poništen gol za izvjesnu pobjedu Sasuola, da bi na kraju pogotkom Sjevernog Makedonca, njegov tim izgubio u Đenovi.

Đenovljani su u Novu godinu ušli i sa trećim trenerom. Davide Nikola je poslije samo dva mjeseca rada naslijedio otpuštenog Tijaga Motu, koji je 22. oktobra preuzeo Đenovu umjesto Aurelija Andreacolija. 

Ali, problemi ekipe sa "Luiđi Ferarisa" su ostali uprkos velikom i važnom trijumfu kojim jje pobjegla sa "fenjeraške" pozicije na tabeli Serije A.

Možda će vas zanimati

ĐENOVA - SASUOLO 2:1 (1:1)

Domaćin je u nedjeljnom susretu 18. kola bio vrlo blizu četvrtog uzastopnog poraza na "Marasiju" po treći put u klupskoj istoriji poslije 2012. i 1950. godine, ali je ipak na kraju stigao do sva tri boda zahvaljujući video arbitru (VAR), koji je poništio pogodak Filipa Đuričića, te Goranu Pandevu, strijelcu pobjedonosnog gola u 86. minutu.

Time je Đenova prekinula seriju neuspjeha od čak osam utakmica bez pobjede, dok je Sasuolo izgubio poslije pet uzastopnih gostovanja bez poraza.

Gosti iz Ređo Emilije, za koje je do 53. minuta presjedio na klupi reprezentativac Srbije Filip Đuričić, bili su bolji rival većim dijelom utakmice, ali su prvi do prednosti stigli Đenovljani.

Penal je u 28. minutu skrivio Pedro Obiang, a siguran sa "kreča" bio je Domeniko Krišito, poslavši loptu u jednu, a golmana Andreu Konsiljija u drugu stranu - 1:0.

Radost domaćih navijača trajala je samo četiri minuta kada je poslije akcije po desnoj strani iskusni Lokateli iz srca kaznenog prostora uputio povratnu loptu, a na nju natrčao Obijang i plasirao je u mrežu iskupivši se za jedanaesterac - 1:1.

Bio je to prvenac fudbalera iz Ekvatorijalne Gvineje u Seriji A u aktuelnoj sezoni i prvi pogodak za Sasuolo u karijeri.

U nastavku je Sausolo još žešće krenuo ka golu domaćina, trener Roberto De Zerbi je u igru umjesto Alfreda Dankana gurnuo mnogo ofanzivnijeg Srbina Filipa Đuričića, što je urodilo plodom u  76. minutu.

Srpski fudbaler se dobro snašao u kaznenom prostoru i pogodio mrežu Đenovljana, ali je sudija Irati poslije konsultacija iz VAR sobe poništio pogodak zbog igranja rukom Đuričića.

I umjesto da zabilježe pobjedu, Sasuolo je u samom finišu ostao i bez jednog boda.

Sjajno se u mat poziciji snašao iskusni napadač iz Sjeverne Makedonije Goran Pandev i pogodio za veliko slavlje i prekid crne serije Đenovljana i bijeg sa začelja tabele - 2:1.

SERIJA A - 18. kolo

Breša - Lacio 1:2 (1:1)
/Baloteli 18 - Imobile 41 pen, 90+1/

SPAL - Verona 0:2 (0:1)
/Pacini 14, Stepinski 95/

Đenova - Sasuolo 2:1 (1:1)
/Krišito 29 pen, Pandev 86 - Obijang 33/

Roma - Torino (20.45)

ponedjeljak:

Bolonja - Fiorentina (12.30)

Milan - Sampdorija (15.00)

Atalanta - Parma (15.00)

Juventus - Kaljari (15.00)

Leće - Udineze (18.00)

Napoli - Inter (20.45)

TABELA: Inter 42, Juventus 42, Lacio (-1) 39, Roma 35, Atalanta 31, Kaljari 29, Parma 25, Napoli 24, Verona (-1) 22, Bolonja 22, Torino 21, Milan 21, Sasuolo (+1) 19, Udineze 18, Fiorentina 17, Leće 15, Sampdorija 15, Breša 14, Đenova 14 (+1), SPAL (+1) 12.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC