• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beloti utišao Rim: Lukić krvavog nosa slavio protiv Džeke i Kolarova!

Autor mondo.ba

Rimljani su poslije skoro dva mjeseca poraženi u Seriji A...

Iznenađenje u Rimu na početku Nove godine!

Favorizovana Roma, koja nije doživjela poraz u posljednja nepuna dva mjeseca, u nedjelju uveče je morala da čestita na pobjedi veoma nezgodnom Torinu, koji se uglavnom branio, ali i kad se sve sabere ipak zasluženo osvojio sva tri boda.

ROMA - TORINO 0:2 (0:1)

Bez dileme, najbolji igrač utakmice na "Olimpiku" i najzaslužniji za sedmi trijumf "bikova" u sezoni bio je kapiten gostiju Andrea Beloti, strijelac oba pogotka!

Prvi su zaprijetili Rimljani preko Nikola Zaniola, koji je u trećem minutu sjajno šutirao, ali mu je još bolje odbranio golman Salvatore Sirigu. "Bikovi" su uzvratili šest minuta kasnije kada je Andrea Beloti pogodio stativu sa ivice kaznenog prostora, a do odlaska na odmor Sirigu je ponovo bio spasilac gostiju kada je maestralno zaustavio udarac Lorenca Pelegrinija.

I onda u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, Torino je poveo na "Olimpiku".

Beloti je primio loptu u kaznenom prostoru iskosa sa lijeve strane od Tomasa Rinkona i između praktično cijele odbrane Rome odapeo projektil koji je završio ispod prečke Pau Lopeza - 0:1.

Početkom nastavka, ponovo je Beloti bio u glavnoj ulozi i ovog puta je prečka spasila Romu, doduše uz svesrnu pomoć golmana Lopeza, koji je vršcima prstiju izbacio loptu u korner.

Sirigu je potom u  66. minutu ponovo bio junak gostiju iz Torina odbranivši udarac Lorenca Pelegrinija, koji je za samo dva minuta ponovo imao stopostotnu šansu. I opet je sjajno reagovao golman "bikova" na udarac sa pet metara, a odbijenu loptu u praznu mrežu propustio je da ubaci Đanluka Manćini!

Svih 90 minuta odlično je na sredini terena odigrao as Torina Saša Lukić. Srpskom reprezentativcu je u samom finišu razbijen nos, pa je posljednjih nekoliko minuta odigrao okvravljenog lica.

Napadali su izabranici Paula Fonseke još žešće do kraja, Torino se uglavnom branio od žestokih ataka Aleksandra Kolarova, Edina Džeke i društva, čekajući priliku da dokusuri "vučicu" iz eventualnog kontranapada.

A ona se ukazala u 82. minutu.

Beloti je odličnu priliku da "ovjeri" pobjedu nakon što je istrčao kontru propustio u odlučujućem trenutku. Odnosno bio je izblokiran od strane Krisa Smolinga, kojeg je lopta pogodila u ruku.

To nije promaklo arbitrima u VAR sobi, pa je sudija Marku Di Belo pokazao na jedanaesterac, koji je u gol i pobjedu pretvorio Beloti - 0:2.

Ekipa "vučice", kojoj je ovo bio treći poraz u sezoni, ostaće na četvrtom mjestu na tabeli Serije A uprkos neuspjehu, ali Atalanta će imati priliku da eventualnim trijumfom nad Parmom u ponedjeljak, smanji na samo bod razlike.

SERIJA A - 18. kolo

Breša - Lacio 1:2 (1:1)
/Baloteli 18 - Imobile 41 pen, 90+1/

SPAL - Verona 0:2 (0:1)
/Pacini 14, Stepinski 85/

Đenova - Sasuolo 2:1 (1:1)
/Krišito 29 pen, Pandev 86 - Obijang 33/

Roma - Torino 0:2 (0:1)
/Beloti 45+2, 86 pen/

ponedjeljak:

Bolonja - Fiorentina (12.30)

Milan - Sampdorija (15.00)

Atalanta - Parma (15.00)

Juventus - Kaljari (15.00)

Leće - Udineze (18.00)

Napoli - Inter (20.45)

TABELA: Inter 42, Juventus 42, Lacio (-1) 39, Roma (+1) 35, Atalanta 31, Kaljari 29, Parma 25, Napoli 24, Torino (+1) 24, Verona (-1) 22, Bolonja 22, Milan 21, Sasuolo (+1) 19, Udineze 18, Fiorentina 17, Leće 15, Sampdorija 15, Breša 14, Đenova 14 (+1), SPAL (+1) 12.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC