Fudbal

Hoakin je Betisov evergrin junak: Srušio Sosijedad, umalo i gol iz kornera!

Autor mondo.rs

"Zeleno-beli" upisali trijumf posle 42 dana.

Izvor: Guliver/Getty images/Aitor Alcalde, Aitor Alcalde/Getty Images Europe

Betis je bio tri meča bez pobede, donji deo tabele postao je njihovo stanište, ali odlično prvo poluvreme napokon im je donelo važnu pobedu uz sjajnu partiju magičnog Hoakina.

BETIS - REAL SOSIJEDAD 3:0 (2:0)
/Iglesijas 27, Hoakin 44, Kanales 90+5/

Iako mu je punih 38 godina, Hoakin Sančez ne prestaje da oduševljava domaće navijače na "Benito Viljamarinu". To je bio slučaj i u nedelju protiv Real Sosijedada, kada je postigao sedmi gol u sezoni.


Prekaljeni lider Betisa bio je strelac drugog pogotka na meču, kojim je zapečatio sudbinu gostima iz Baskije. On je iskoristio asistenciju Emersona za novi pogodak i nastavak fantastične sezone u poznim igračkim godinama.

Počelo je sve pogotkom Borhe Iglesijasa kada je na petercu odlično skočio posle kornera Serhija Kanalesa, a Hoakin je potom potvrdio izvestan trijumf.

Iskusni Španac je tako već u januaru uspeo da postigne najveći broj golova u ligaškim sezonama još od sezone 2003/04, kada je bio strelac osam puta.

Mogao je još jednom da bude strelac, kada je izveo korner sa leve strane u drugom poluvremenu, a malo je falilo da bude strelac direktno iz ugla.

Ipak, uspeo je Aleks Remiro da reaguje na vreme.

Sosijedad je odigrao slab meč, nisu uspeli da ozbiljnije zaprete, štaviše nijednom nisu ni uputili udarac u gol Betisa.

Do kraja susreta, Serhio Kanales je uspeo i da postigne gol, pošto je duboko u nadoknadi postavio rezultat na 3:0.

Sve rezultate i tabelu Primere možete da pogledate ovde.

Tagovi