Fudbal

Nema kraja Rominim nevoljama: I Dijavara u "autu" do kraja sezone?

Autor mondo.ba

Problemi Rimljane nisu zaobišli ni u duelu sa Juventusom, a pred derbi sa gradskim rivalom Laciom.

Izvor: Gulliver/Getty images/Paolo Bruno

Osim poraza od Juventusa i eliminacije iz italijanskog Kupa, Romu je na meču sa Torinom zadesio još jedan peh.

Startni vezista Amadu Dijavara obnovio je povredu meniskusa, a prve prognoze uopšte nisu dobre, s obzirom da bi fudbaler iz Gvineje mogao odsustvovati sa terena dva do tri mjeseca, što znači da je za njega sezona vrlo vjerovatno završena.

Dijavara je i ranije imap problem sa istim (lijevim) koljeno, ali tada je u pitanju bio unutrašnji, a ne vanjski meniskus, pa je period oporavka bio znatno kraći.

Kako prenose italijanski mediji, ukoliko bude potrebna operacija, vezista "vučice" moraće da pauzira do aprila.

To znači da će trener Rome Paolo Fonseka ponovo morati da mijenja startnu postavu, i to pred veliki "Derbi dela Kapitale" protiv Lacija, koji je na programu u nedjelju.

Dijavaru bi trebalo da zamijeni Brajan Kristante, a postoji mogućnost da ponovo na mjestu defanzivnog veznog zaigra štoper Đanluka Manćini.

Podsjetimo, prethodnog vikenda u prvenstvenom meču takođe protiv Juventusa povrijedio se Nikolo Zaniolo, koji će zbog operacije ukrštenog ligamenta morati na višemjesečnu pauzu.

Od ranije u trenažnom procesu nije Davide Zapakosta, dok je za derbi sa gradskim rivalom upitan i Havijer Pastore, koji je "preskočio" veći dio sezone zbog brojnih problema sa povredama.

Tagovi