• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

31 poen Sanija Čampare nedovoljan Slobodi, trijumf Sparsa u Domžalama

Autor mondo.ba

Mladi bek zabilježio najbolji poenterski učinak od dolaska u Slobodu, ali nije materijalizovan pobjedom. OKK Spars Realway upisao prvu pobjedu u Drugoj ABA ligi van Sarajeva.

 ABA 2 Široki Sloboda 98 90 Izvor: ABA 2/HKK Široki/Domagoj Ledić

Košarkaši Širokog Brijega, aktuelni šampioni BiH, vratili su se na pobjednički put u ABA 2 ligi.

Nakon dva vezana gostujuća poraza u drugom po jačini ''jadranskom'' takmičenju, od Novog Pazara i Lovćena, igrači tima sa ''Pecare'' su večeras u bh. derbiju pred domaćom publikom savladali tuzlansku Slobodu rezultatom i nastavili pohod ka plasmanu u plej-of:

ŠIROKI – OKK SLOBODA 98:90

Možda će vas zanimati

Pet kola prije početka doigravanja za šampiona i ulazak u jače regionalno društvo, izabranici Hrvoja Vlašića zauzimaju četvrto mjesto uz omjer od deset pobjeda i sedam poraza, što je učinak i trećeplasirane Rogaške, koja je u ovom trenutku ispred Širokobriježana zbog bolje koš-razlike, ali i koja ima lošiji međusobni omjer, pa će bh. predstavnik u slučaju istog broja bodova biti u prednosti.

Sa druge strane, OKK Sloboda je na ''Pecari'' zabilježila dvanaesti poraz, te ni nakon 17. runde ne zna za gostujući trijumf.

Veoma loše su izabranici Damira Mulaomerovića ušli u večerašnji okršaj, dopustivši domaćima da na isteku prve četvrtine steknu 14 poena prednosti (27:13). Tuzlaci su ''prodisali'' u drugom desetominutnom kvartalu i na tri minuta do kraja tog perioda prišli na samo tri koraka (41:38), a potom ponovo posustali u narednim minutima što Široki nije propustio da kazni, te je serijom 7:0 opet odmakao na osjetnije odstojanje.

Sloboda nije uspijevala značajnije da priđe rivalu sve do polovine posljednje četvrtine, kada je uz svije trojke večeras odličnog Sanija Čampare došla na samo pet poena minusa (88:83), ali snage za jači udar gosti nisu imali.

Pomenuti Čampara je večeras imao najbolje poentersko veče u ABA 2 ligi od dolaska među Tuzlake postigavši 31 poen, uz pet trojki. Na drugoj strani, Filip Kraljević je postigao 28, a Mateo Drežnjak 24 poena.

Izvor: ABA 2/Helios Suns/Mato Juhant

HELIOS – OKK SPARS REALWAY 77:80

Treći predstavnik BiH, OKK Spars Realway, večeras je u Domžalama savladao Helios rezultatom 77:80 i došao do prvog slavlja u sezoni van Sarajeva.

Najveći plus i jedne i druge ekipe tokom tri četvrtine iznosio je šest poena, na startu posljednje dionice rezultat je bio izjednačen (60:60), dok se u posljednjih 15 sekundi ušlo pri 77:79 za OKK Spars Realway.

Tada je Adi Zahiragić pogodio jedno od dva slobodna bacanja, dok na drugoj strani Krešimir Radovčić nije uspio da poentira van linije od 6,75 metara i uvede meč u dodatnih pet minuta.

Blaž Mahkovic je u domaćem sastavu postigao 22 poena, dok je kod Sarajlija najefikasniji bio kapiten Adin Vrabac sa 21 poenom.

ABA 2 – 17. kolo

Široki – OKK Sloboda 98:90

Helios – OKK Spars Realway 77:80

Dinamik – Lovćen 71:89

Igrano u srijedu:

Split – MZT 98:85

Sutjeska – Borac 80:81

Novi Pazar – Rogaška 77:81

TABELA: Borac 15-2, MZT 12-5, Rogaška 10-7, Široki 10-7, Split 9-8, Sutjeska 8-9, Lovćen 8-9, Helios 8-9, Dinamik 7-10, Novi Pazar 6-11,OKK Sloboda 5-12, OKK Spars Realway 4-13.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC