Fudbal

Borusija dobila Džana, ali ne onako kako je htela

Autor mondo.rs

Dosadašnji fudbaler Juventusa će se do kraja sezone boriti za vrh tabele u Nemačkoj.

Izvor: Guliver/Getty images/Thananuwat Srirasant, Thananuwat Srirasant/Getty Images AsiaPac

Juventus ga je doveo kao veliko pojačanje, stigao je iz Liverpula bez obeštećenja, a ispostavilo se da nije dovoljno dobar za tim iz torina. Zato je ''Stara dama'' pristala da ga prosledi.

Emre Džan će se vratiti u rodnu Nemačku, pošto će do kraja sezone nastupati za Borusiju iz Dortmunda, kao pozajmljeni fudbaler italijanske ekipe.

''Milioneri'' iz Dortmunda su želeli da kupe nemačkog reprezentativca, ali su na kraju klubovi napravili neku vrstu kompromisa. Za sada će Džan igrati kao pozajmljeni igrač Juventusa, a narednog leta će se desiti transfer.


Nemac je svoju seniorsku karijeru počeo u redovima Bajern Minhena, kasnije je nastupao za Bajer Leverkuzen, Liverpul i Juventus, a u reprezentaciji Nemačke igra već godinama.

''Dobili smo igrača koji može da nastupa na nekoliko pozicija, u odbrani i veznom redu. On je igrač sa tehnikom, fizičkim karakteristikama i jakom željom da pobeđuje'', istakao je sportski direktor Borusije.

Džan ima 26 godina, sa Bajernom je osvojio četiri trofeja, sa Juventusom još dva, dok je sa Liverpulom imao tri poraza u finalima. Dres reprezentacije Nemačke oblačio je 25 puta.