Fudbal

Krunić za MONDO pojasnio situaciju oko "pojačanja iz Vardara"

Autor Dragan Šutvić

Ukoliko bi Vardar zadesila ''zla sudbina'', Borac bi bio zainteresovan za dva igrača

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

U pojedinim medijima jutros se pojavila informacija da je Fudbalski klub Borac zainteresovan da ''u svoje redove dovede člana Vardara Daniela Avramovskog''.

Avramovski je u jesenoj polusezoni bio komandant skopskog tima na putu ka jesenjoj tituli.

Krilni napadač ovog tima je na 18 utakmica u prvenstvu Sjeverne Makedonije postigao devet golova uz šest asistencija, te je i najzaslužniji što izabranici Aleksandra Vasoskog u drugi dio sezone ulaze uz osam bodova više od drugoplasirane Škendije.

Ipak, prema najnovijim informacijama, situacija u klubu je daleko od idealne, što bi mnogi klubovi, a među njima i Borac, mogli da iskoriste.

''Pojavila se informacija da ekipu Vardara napušta predsjednik, odnosno sponzor kluba i da bi svi igrači mogli da budu slobodni. Do te informacije smo došli jer se nalazimo u istom hotelu tokom priprema u Antaliji. U slučaju da se desi da svi igrači Vardara budu slobodni, interesantni bi nam bili Daniel Avramovski i Darko Micevski. Koliko je to realno? Mislim da su šanse minimalne'', rekao je trener Borca Branislav Krunić za MONDO.

Inače, Avramovski je rođen 1995. godine, a karijeru je počeo u Rabotničkom, odakle se preselio u Makedoniju Đorče Petrov na pozajmicu.

Put ga je dalje odveo u Crvenu zvezdu, gdje je igrao u sezoni 2014-15, a beogradski ''crveno-bijeli'' su ga sezonu kasnije poslali na pozajmicu na Karaburmu.

Sa prvim danima 2017. godine potpisao je ugovor sa Olimpijom, koja ga je na ljeto proslijedila na pozajmicu u Vojvodinu, a ''punopravan'' član Vardara postao je u februaru prošle godine.

Darko Micevski je rođen 1992. godine, dijete je Vardara, a primarna pozicija mu je u veznom redu, mada može da igra i u defanzivnoj liniji.

Poslije juniorskog tima Vardara, nastupao je za Rabotnički, Teteks, OFK Beograd, Novi Pazar, Minsk i Al-Nedžme.

Ove sezone je na 15 utakmica postigao četiri gola.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi