• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Definitivno mu nije suđeno: Koriniju drugi otkaz u Breši tokom sezone

Autor mondo.ba

Već je poznato i ko ga nasljeđuje

 Breša otpušten Korini po drugi put Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe

Eugeniju Koriniju baš nije suđeno da završi sezonu u Breši, prvu u Kalču za ovaj klub još od takmičarske godine 2010-11.

Možda će vas zanimati

Strateg rođen 1970. godine uveo je tim sa stadiona ''Mario Rigamonti'' u Seriju A, stigavši na klupu ovog kluba u septembru 2018. godine.

Ipak, rukovodstvo kluba je zbog slabog rezultatskog učinka u prvih deset mečeva, odnosno sedam osvojenih bodova od mogućih 30, odlućčilo da mu se zahvali na saradnji i na njegovo mjesto postavi Fabija Grosa.

Tifozi Breše bili su razočarani smjenom trenera koji je odveo ekipu do elite nakon osam godina ''posta'', a njihovo razočaranje dodatno je produbio osvajač Mundijala sa Italijom 206. godine, pod čijom komandom (na tri utakmice, prim.aut.) Breša ne da nije osvojila nijedan bod, već nijednom nije uspjela da zatrese mrežu rivala!?

Bio je to znak da ponovo nešto mora da se mijenja, a uprava kluba je Grosa zamijenila – Korinijem, koji se vratio da pokuša da dovrši započeti posao u klubu, ali je i to, ispostavilo se, bilo kratkog daha.

U novom mandatu, koji je trajao dva mjeseca i tokom kojeg je Breša odigrala osam utakmica, stigao je do osam bodova od mogućih 24, što, opet, nije bio učinak koji bi zadovoljio apetite vodećih struktura kluba.

Već je poznato i ko će biti njegova zamjena. Naime, vlasnik Breše Masino Ćelino odlučio je da na njegovo mjesto postavi Urugvajca Dijega Lopeza, doskorašnjeg trenera Penjarola, a koji već ima iskustva u Seriji A, s obzirom na činjenicu da je trenirao fudbalere Kaljarija, Bolonje i Palerma.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC