• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliko ime na klupi Nigerije za OI: Dolazi najbolji NBA trener iz 2009!

Autor mondo.ba

Nigerija angažovala provjerenog stručnjaka

 Majk Braun Nigerija selektor Izvor: Ronald Martinez/Getty Images North America

Košarkaški savez Nigerije objelodanio je ko će biti selektor nacionalnog tima na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju, koje se održavaju od 25. jula do 9. avgusta.

Biće to Majk Braun, trener u stručnom štabu Golden Stejt Voriorsa, ali i nekadašnji pomoćni trener Vašington Vizardsa, San Antonio Sparsa i Indijana Pejsersa, te glavni trener Klivlend Kavalirsa i Los Anđeles Lejkersa.

Možda će vas zanimati

Nigerija je plasman na najveću svjetsku sportsku smotru izborila preko Mundobasketa u Kini, te je već polako počela da se priprema za ono što je očekuje u posljednjim danima jula i prvim danima avgusta.

Nacionalni tim ove zemlje će po treći put u nizu učestvovati na olimpijskom košarkaškom takmičenju, a u Braunu javnost vidi osobu koja bi možda mogla da napravi i određeni rezultatski iskorak, s obzirom da su na prethodna dva turnira, u Londonu i Rio de Žaneiru, igrači Nigerije zauzeli deseto, odnosno 11. mjesto.

Kada je riječ o Braunu, rođen je 5. marta 1970. godine, a trenerskim poslom ''preko bare'' počeo je da se bavi u Vašington Vizardsima.

Rad u tom klubu, od 1997. do 1999. godine, preporučio ga je Gregu Popoviču, koji ga je priključio stručnom štabu San Antonija, sa kojim je osvojio šampionski prsten 2003. godine.

Iste godine se preselio u Indijanu, gdje je u tandemu sa glavnim trenerom Rikom Karlajlom vodio ekipu do finala Istočne konferencije u toj sezoni.

Samostalno je radio u Klivlend Kavalirsima (u dva navrata) i Los Anđeles Lejkersima, a predvodeći Klivlend u sezoni 2008-09 ostvario je rekord franšize po pitanju pobjeda i  poraza (66-16), što ga je odvelo do priznanja za trenera godine

Dio trenerskog tima ''ratnika'' je od 2016. godine, te je za to vrijeme dva puta dolazio do NBA trofeja.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC