• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eriksen po dolasku u Inter: Juve dugo osvajao, želimo to da mijenjamo!

Autor mondo.ba

U intervjuu za italijanske medije Danac je istakao da su se njegove i klupske ambicije u potpunosti poklopile

 Kristijan Eriksen Inter intervju Izvor: Guliver/Getty Images/Alessandro Sabattini

Kristijan Eriksen dugo je izražavao želju da promijeni sredinu i napusti Totenhem.

Nastojanja danskog fudbalera da se oproba negdje drugo ostvarila su se u posljednjim danima prelaznog roka, kada je Ostrvo zamijenio Apeninskim poluostrvom, zaduživši opremu milanskog Intera.

Možda će vas zanimati

Eriksen je već nastupio na dva meča za ''nerazure'' – po jedan u Kalču i Kupu Italije, a u prošlom meču protiv Udinezea dobio je povjerenje Antonija Kontea da bude dio startne postave.

U tekućoj takmičarskoj sezoni, primarni cilj Intera je da konačno skine sa trona osmostrukog uzastopnog šampiona Juventus, što je i privuklo Eriksena na ''Meacu''.

''Juventus je pobjeđivao i osvajao titule dugo unazad, mi sad želimo da promijenimo stvari u našu korist. Zato sam ovdje'', rekao je Danac za Gazetu delo sport.

O treneru Konteu, taktici i formaciji, Eriksen u intervjuu za pomenuti list navodi:

''Sa Konteom sam razgovarao samo jednom prije dolaska u Milano i bio je veoma direktan sa mnom. Rekao mi je šta vidi u meni i šta očekuje od mene na terenu, sa ili bez lopte. U Interu je, takođe, sve visoko organizovanije i da, Konteovi treninzi su veoma teški. Međutim, spreman sam za te stvari. Želim da igram negdje gdje mogu da kontrolišem loptu. Nije toliko bitno gdje, ali moram da budem na mjestu sa koje mogu da kreiram prilike za saigrače u napadu.''

Svjestan je Eriksen veličine kluba u kojem se nalazi, ali ističe da ne osjeća pritisak na svojim leđima.

''Ne osjećam teret. Tokom ranijih godina i nastupa za Totenhem i Dansku, uvijek sam preuzimao odgovornost. Na to sam naviknut. Ništa se nije promijenilo ni u Interu. Želim da budem igrač koji stvara razliku, postiže golove, stvara. Potrebno mi je određeno vrijeme da se priviknem na klub, to je očigledno, ali ga nećete dobiti puno ukoliko se od vas očekuje da budete čovjek odluke.''

Već u svojoj trećoj utakmici za novi klub, Eriksen će biti dio jednog od najvećih derbija koji ''Čizma'' može da ponudi. Za nedjelju je zakazan ''Derbi dela Madonina''.

''Gledao sam ranije okršaje Milana i Intera putem TV-a, međutim sad ću i uživo biti akter cijelog tog spektakla i biće potpuno drugačije. Očekujem različitu atmosferu nego u Londonu.''

Eriksen će u pomenutom derbiju igrati protiv povratnika u Milan Zlatana Ibrahimovića, ali i svog saigrača iz reprezentacije Simona Kjera.

''Zlatan i ja smo veoma različiti. Naviknut je ove mečeve, dok ja debitujem u jednom ovakvom derbiju. Mnogo sam pričao sa svojim prijateljem Simonom. Ništa me ne plaši kad je igra Milana u pitanju. U boljoj smo poziciji, ali kad je derbi u pitanju, nijednu opciju ne treba isključiti'', istakao je Kjer.

Inače, pred milanski derbi ''nerazuri'' su drugoplasirani tim Serije A uz tri boda manje od lidera Juventusa, dok je Milan na mjestu broj šest, posljednjem koje u ovom trenutku vodi na evropsku scenu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC