Fudbal

Posljednji filter u Turskoj: Stanković već ima startnih 11 Zvezde?

Autor Jovan Terzić

Crveno-bijeli od 15.30 igraju u Beleku protiv Dunajske Strede.

Izvor: MONDO/J. Terzić

/Od novinara MONDA iz Beleka/

Trećeplasirani tim slovačkog prvenstva - Dunajska Streda ili skraćeno DAC - poslužiće Crvenoj zvezdi kao generalna provjera pred nastavak takmičarske sezone.

Crveno-bijeli od 15.30 (prenos na TV Arena Sport) igraju poslednju prijateljsku utakmicu na pripremama u turskom Beleku, pošto je otkazan duel sa Aktobeom, koji je prvobitno bio planiran za dan kasnije. 

Utakmica za Kazahstancima otkazana je jer Dejan Stanković ne želi previše da opterećuje igrače u finišu priprema i pojedine izvodi na teren dvaput u dva dana. 

Time se nagovještava da novi trener srpskog šampiona ima jasnu sliku kostura tima koji će u drugom dijelu sezone imati zadatak da odbrani titulu, ali i osvoji dugo čekani Kup Srbije.

Potvrdio je to i sportski direktor Mitar Mrkela, kada je u utorak tokom razgovora sa novinarima rekao da Stanković ima definisan tim od utakmice sa Ludogorecom. 


Taj meč odigran je u subotu, 1. februara, a na terenu su se od prvog minuta našli: Borjan - Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić - Jovančić, Petrović - Ben, Nikolić, Gavrić - Boaći.

Po viđenom na treninzima u međuvremenu, očekuje se da četiri dana kasnije isti igrači započnu i duel sa slovačkim klubom i provedu bar sat vremena u igri.

Novu šansu sa klupe će čekati, prije svih, Mateo Garsija, Miloš Vulić, Mirko Ivanić, Nemanja Milunović, Milan Pavkov i Tomane, ali je malo vjerovatno da će neki od njih do 15. februara i utakmice sa Čukaričkim na Banovom brdu uspjeti da istisne prethodno pomenute iz startne postave.

Dosad je ekipa najčešće djelovala u sistemu 4-2-3-1, ali je bilo i pomjeranja u 3-5-2 i 4-4-1-1.

Ukoliko Stanković odluči da ove srijede isproba još neke svoje zamisli to bi vjerovatno dovelo do promjene pojedinih igrača u "prvih 11", ali su šanse minimalne da će, bar kada počne prvenstvo, crveno-bijeli odstupati od dosad najčešće uigravanog sistema, koji je praktikovao i Vladan Milojević. 

Izvor: MONDO/J. Terzić