Fudbal

Krupa preokrenula pa stala, stativa i prečka za pobjedu Radnika

Autor Goran Arbutina

Golom Janjića deset sekundi prije kraja utakmice Radnik stigao do pobjede protiv Krupe, koja je ispustila prednost iz prvog poluvremena.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

/Od izvještača MONDA iz Medulina/

Fudbaleri Krupe poraženi su 3:2 od Radnika u trećoj pripremnoj utakmici u Medulinu u kojoj smo vidjeli dva preokreta.

Uspjela je Krupa da nadoknadi minus i povede do poluvremena, ali je premijerligaš iz Bijeljine poravnao u nastavku, a kada se činilo da će ekipe Zorana Marića upisati novi remi u Medulinu, Radnik je kaznio prekršaj u opasnoj zoni i golom Janjića stigao do pobjede.

Jesenji šampion Republike Srpske loše je otvorio utakmicu i odmah je kažnjen.

Grešku Makitana u petom minutu iskoristio je Karić i nakon prelijepe solo akcije u šesnaestercu matirao Kolaka za vođstvo Radnika 1:0.

U 11. minutu dobro su kombinovali Puzigaća i Golubović po lijevoj strani, ali nikog nije bilo na loptu poslije ubacivanja, a četiri minute kasnije ponovo je Golubović bio u centru pažnje  kada je šutirao u golmana Radnika.

Upravo on donio je izjednačenje Krupi u 22. minutu, poslije odličnog dodavanja Lukića.

Uslijedio je vrlo uzbudljiv period u kojem je Peco pogodio prečku i tako propustio priliku da donese svom timu novo vođstvo, a onda je Krupa stigla do preokreta.

Nakon slobodnog udarca Puzigaće lopta je pogodila jednog igrača Radnika u ruku, a najbolji strijelac Krupe u prvom dijelu sezone i asistent kod prvog gola Lukić pogodio je sa "bijele tačke za vođstvo" Krupe 2:1.

Do odmora vidjeli smo pokušaj Đurića koji je završio daleko iznad gola, ali poslije samo četiri minute igre u nastavku novi pogodak. I ponovo iz penala.

Zbog prekršaja u šesnaestercu dosuđen je jedanaesterac za Radnik, a Karić pogađa drugi put na utakmici – 2:2.

Ekipa Slavka Petrovića preuzela je inicijativu u drugom poluvremenu, ali nije bilo šansi pred jednim i drugim golom, tek volej Modića koji je završio daleko pored gola, sve do posljednje minute.

Fudbaleri Krupe još jednom su napravili treći prekršaj u zoni šuta, a nakon dva loša „slobodnjaka“ poslužila ih je "treća sreća".

Radović je pogodio stativu, a lopta se odbila do Janjića, koji je šutirao, a lopta je nakon što se odbila od prečke završila u mreži.

Radnik je tako stigao do pobjede 3:2 i slavio i u drugom meču koji je odigrao u Medulinu.

Tagovi