• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krupa iz Medulina ide ka Premijer ligi BIH

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Jesenji šampion Republike Srpske, ekipa Krupe sa još nekoliko timova učestvuje na Medulin kupu i sprema se za nastavak sezone u kojoj ima jasan cilj – povratak u Premijer ligu BIH.

 FK Krupa Medulin pripreme - Cilj Premijer liga BIH Izvor: MONDO/Goran Arbutina

/Od izvještača MONDA iz Medulina/

Fudbaleri Krupe od prošle nedjelje nalaze se u Medulinu na drugom dijelu priprema za proljećni dio sezone u kojem žele da zadrže prednost nad glavnim rivalom, Rudar Prijedorom i vrate se u najviši rang takmičenja.

U Medulinu imaju idealne uslove za rad, pa se kod trenera Zorana Marića radi punom parom, a iako nije bilo promjena u ekipu, direktor kluba Mladen Ilić ne isključuje dolazak nekoliko pojačanja do kraja prelaznog roka.

"Početni dio, testiranja i uvodnu fazu smo uradili u Krupi. To smo iskoristili da neke potencijalne igrače koje smo manje poznavali da upoznamo i odlučimo da li su oni ti koji nam u ovom trenutku možemo pomoći. Odigrali smo i dve pripremne utakmice, a od nedjelje smo u Medulinu. Ekipa je ista kao prošle godine. Ovdje smo i prošle godine učestvovali na Medulin kupu, tu su ekipe koje su u završnim fazama priprema koje bruse formu za početak polusezone i igraju u reklo bi se najjačim sastavima. To nam je bitno da se odmjerimo i vidimo koje stvari treba da popravljamo“, rekao je Ilić.

Na Medulin kupu učestvuje osam ekipa, među kojima su i bh. premijerligaši Zrinjski i Radnik, a zanimljivo, tu je i glavni rival Krupe u borbi za viši rang, Rudar Prijedor.

Ilić, međutim, ističe da to što se ove dvije „zajedno“ pripremaju ne remeti nimalo rad ni jendih ni drugih.

"Mislim da to ne mijenja ni naše ni njihove planove što smo zajedno. Imamo vrlo korektan odnos sa onima koji vode klub i igračima. To je sportsko nadmetanje i vjerujem da će bolji pobijediti. To što smo zajedno ne remeti, možda eto eventualno znači i nama i njima da gledamo jedni druge“, istakao je Ilić.

On i stručni štab Krupe imali su priliku da u srijedu gledaju Rudar protiv Zrinjskog, kada su Prijedorčani slavili rezultatom 2:0.

"Gledali smo tu utakmicu, mogu se vidjeti naznake ekipa koje će igrati, kako kod njih, tako i kod nas, iz naših utakmica. Rudar je odigrao odličnu utakmicu, zasluženo pobijedio Zrinjski koji je bio bolji prvo poluvrijeme, ali je Rudar pokazao i svoje kvalitete, na koje ćemo mi morati da obratimo pažnju“.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Nakon što su odigrali 1:1 u meču protiv Zaglebja, koji je prekinut u 71. minutu, fudbalere Krupe danas očekuje duel sa bijeljinskim Radnikom, a potom za vikend i duel sa Kolubarom, koju vodi Zoran Milinković.

"Očekuju nas još dve provjere, protiv Radnika i Kolubare, nakon toga ćemo vidjeti i po plasmanu s kim će biti ta posljednja četvrta utakmica. Svako dobija svakoga, Zrinjski je dobio Istru sa četiri gola razlike, pa izgubio od Rudara. Sigurno kako se bliži kraj priprema da će treneri uigravati onu ekipu koja će igrati u prvenstvu. Pravi protivnici su nam ovdje, teško bismo protivnike našli kući“, rekao je Ilić.

Kada je u pitanju prelazni rok u Krupi je bilo "tiho“ ove zime.

"Na samom startu smo govorili o našim ambicijama povratka u Premijer ligu. Od tog trenutka do samog povratka su tri prelazna roka, ali mi nismo željeli da gomilamo igrače. Tražili smo ljetos igrače koji su se pokazali kao pojačanja, poput golmana Kolaka i Filipovića koji se ustalio i oni će sigurno u daljem toku prvenstva biti okosnica ekipe“, rekao je Ilić, ali i najavio „rezove“.

"Što se tiče ovog prelaznog roka nije bilo odlazaka, ali u dogovoru s trenerom biće rezova kada se vratimo iz Medulina. Otići će oni za koje mislimo da neće imati minutažu, a s obzirom da se radi o mladim igračima u našoj ekipi, to im je vrlo važno.  Što se tiče dolazaka, tu nam se priključio Miloš Aćimovića. To je igrač koji je izašao iz povrede, koji je važio za velikog talenta BIH i Srbije, za čiju je reprezentaciju igrao, bivši je igrač Zrinjskog. O njegovim kvalitetima ne treba trošiti riječi, najvažnije je da on pronađe put do forme kakvu je imao i da uđe u naš sistem rada i tako vrati povjerenje.Mi uvijek kažemo da uvijek je dobrodošao onaj koji je bolji od našeg igrača, ali nećemo srljati. Ako se tako nešto desi iskoristićemo i ovu našu poziciju, u tome nam ova prva pozicija pomaže i ambicija Premijer lige BIH“.

Krupa važi za jednu od najmlažih ekipa u BIH, a i na ovim pripremama u Medulinu poklanja se pažnja mladim igračima, pa je priključeno nekoliko talentovanih juniora.

„Imamo vrlo mladu grupu igrača, posebno ako izuzmemo Puzigaću koji je jedan od glavnih igrača i jedan posrednik između igrača i trenera i neko ko i sam ima ambiciju da se bavi trenerskim poslom.Uvijek imamo modalitet rada da na pripremama treći golman bude junior, a pošto imamo dva jednako kvalitetna juniorska golmana Gašića i Vukovića, oni će podijeliti ovo vrijeme u Medulinu. Tu imamo i neke juniore koji će biti projekti kluba, tu su mladi bek Rakovića i Dodig, koji je došao iz Etno sela Stanišići. Tu je jedan od naših bisera, kadet Džafo Hadžić koji je budućnost bh. fudbala to je već dokazao i na reprezentativnim okupljanjima i ekipama u kojima je bio. On već ima određenu minutažu u prvoj ekipi i vjerujem da će tako nastaviti“, zaključio je Ilić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC