Fudbal

Partizanu predstavljen projekat "Mundijal u Kataru 2022" (FOTO)

Autor mondo.rs

Fudbaleri Partizana posetili su Nacionalnu fudbalsku asocijaciju Katara gde su se upoznali sa projektom izgradnje stadiona i celokupnog fudbalskog kompleksa.

Izvor: FK Partizan/Miroslav Todorović

Katar je treća azijska država koja će organizovati Svetsko prvenstvo u fudbalu, a prva koja će to učiniti samostalno. Posle Japana i južne Koreje, koji su bili domaćini 2002. godine, prvi Mundijal na Arapskom poluostrvu biće održan 2022. godine, odnosno za nešto manje od tri godine.

Svetsko prvenstvo u Kataru biće prvo održano u poznu jesen - od 21. novembra do 18. decembra.

Ekspedicija Fudbalskog kluba Partizan u četvrtak je imala priliku da poseti Nacionalnu fudbalsku asocijaciju Katara, gde su se upoznali sa projektom izgradnje stadiona i celokupnog fudbalskog kompleksa.


Do početka Mundijal biće završena izgradnja sedam stadiona, od kojih će svaki imati kapacitet od oko 40 000 mesta, osim stadiona za finale, koji će moći da primi 90 000 navijača. Jedan od stadiona izgrađen je od kontejnera i biće doniran drugoj državi po završetku šampionata. Na svim stadiona osim na stadionu kod "Aspire Acadmy", gde se crno-beli spremaju za drugi deo sezone, sedišta će biti skinuta i takođe donirana.


Hotelski smeštaj će biti rešen velikim kruzevima i smeštajnim jedinicama u pustinji.