Fudbal

Bilbao sanja trofej: "Svima nam je muka od Barselone i Reala"

Autor mondo.rs

Atletikov veteran je imao šta da kaže o novom formatu Kupa kralja.

Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, GULIVER/GETTY IMAGES/DAVID RAMOS

Kup kralja ove sezone doživljava pravu renesansu. Posle godina u kojima je važio za jedno od nezanimljivijih kup takmičenja, od ove sezone u Španiji to nije slučaj.

Glavni razlog za to je promena formata takmičenja, a Aric Aduriz veruje da je to bio odličan potez španske fudbalske federacije.

Umesto dosadašnjih dvomeča u svakoj rundi pre finala, sada se Kup kralja igra na jedan meč, pa su i slabiji timovi dobili priliku da izbace one najveće klubove.


Već u prvoj sezoni se to i dogodilo, pošto je Real Madrid ispao, a istog dana je to krajnje neočekivano "pošlo za rukom" i Barseloni. Niželigaš Mirandes se uvukao u polufinale, kao i Granada.

"Novi format kupa je bolji, zanimljiviji i uzbudljiviji. Svima nam je muka od Barselone i Reala, koji uvek osvajaju sve i lepo je videti neku promenu u takmičenju, pa je sada ujednačenost slična kao i u Engleskoj", rekao je Aduriz pred meča Atletik Bilbaa protiv Granade, koji se igra u sredu uveče.

Veteran ističe i da njegov tim ima šanse za osvajanje trofeja.

"Da li možemo da osvojimo trofej? Potajno sam se nadao tome - u početku je to bila fantazija, ali i sada iako deluje veoma blizu, biće teško doći do trofeja. Svima u ekipi nam je san da osvojimo kup i borićemo se za to."

U drugom polufinalu sastaju Real Sosijedad i Mirandes.