Fudbal

Šest golova Rudar Prijedora, ali trener Janković želi još više!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Rudara iz Prijedora deklasirali su ekipu Podgrmeča iz Sanskog Mosta 6:0 (1:0) u pripremnoj utakmici pred nastavak proljećnog dijela sezone u Prvoj ligi Republike Srpske.

Izvor: MONDO

Prijedorčani su u subotu na Gradskom stadionu "razbili" goste iz Sanskog Mosta ali tek u drugom poluvremenu.

Najzaslužniji za ubjedljivu pobjedu "rudara" bio je Marinko Rastoka, koji je postigao tri pogotka, dva puta je mrežu gostiju pogodio Mile Kovačević, dok se jednom u strijelce upisao Mario Sajak.

Iako je šest golova završilo u mreži Sanjana, trener Rudara Igor Janković nije bio zadovoljan efikasnošću u prvih 45 minuta prijateljske utakmice.

"Odigrali smo kvalitetnu utakmicu i dominirali čitavih 90 minuta po teškom terenu, ali uprkos visokoj pobjedi, moraćemo da poradimo na realizaciji jer smo u prvom poluvremenu propustili najmanje pet-šest stopostonih prilika. Bili smo brzopleti i nismo reagovali kako smo trebali. Ako želimo u Premijer ligu Bosne i Hercegovine moraćemo da podignemo igru na još viši nivo, ali na pravom smo putu. Nadam se da će do početka prvenstva sve da legne na svoje mjesto i da ćemo pokazati da zaslužujemo plasman u najviši rang takmičenja", rekao je Janković za naš portal.

Prijedorski klub je jesenji dio sezone završio na drugom mjestu tabele Prve lige RS iza Krupe, koja ima osam bodova prednosti.