Fudbal

Bajević: Vjerujem u "zmajeve", ali treba nam malo sreće i podrška navijača!

Autor mondo.ba

Selektor Bosne i Hercegovine Dušan Bajević je priznao da bez doze sreće nije moguće izboriti plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

"Zmajeve" 26. marta očekuje polufinalni dvoboj sa Sjevernom Irskom na zeničkom "Bilinom polju" u baražu Lige nacija, a u slučaju pobjede i finale pet dana kasnije za plasman na EURO 2020. protiv boljeg iz susreta između Slovačke i Republike Irske.

Ovo će biti treći baraž u istoriji BiH, a prethodna dva bila su neuspješna i to oba puta je od "zmajeva" bila bolja selekcija Portugala. Prvi put pred Mundijal 2010. godine u Južnoj Africi, a drugi put dvije godine kasnije u kvalifikacijama za EURO 2012. u Ukrajini i Poljskoj.

"Treća sreća, tako kažu, bez nje nema ništa. Sreća je potrebna na svakoj utakmici. Koliko će nama biti potrebna, zavisi od nas, neko je traži, neko je ne traži, ali ja hoću da idem na kvalitet svoje reprezentacije. Probaćemo da budemo spremni sa svih strana", rekao je Bajević u intervjuu za zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

Prema njegovim riječima, Sjeverni Irci će takođe se dobro spremiti za duel u Zenici, ali ko će imati više sreće, to je pitanje.

"Imaju dosta snažnu i brzu ekipu, poznata je njihova igra, tipično kao i Englezi, ali imaju određene stvari koje moramo da spriječimo. Snažni su kod prekida, ali vjerujem da ćemo imati snage da odgovorimo na sve".

Osim spremnosti, odgovornosti i dobre partije njegovih "zmajeva", kojima će biti potrebna i doza sreće, Bajević je izdvojio još jedan segment potreban da se BiH nađe u završnici šampionata Evrope, po prvi put u istoriji.

"Gledao sam dosta naših utakmica, ako ne i sve, i potpuno je drugačije kad imamo podršku navijača. Vjerujem da će biti naša velika podrška i sad, to igrači uvijek osjete i onda zajedno daju sve od sebe na terenu. Uvjeren sam da će tako biti i da ćemo svi zajedno da proslavimo uspjeh. Naravno, ništa ne obećavam, ali možemo očekivati ono što svi želimo", rekao je Bajević.

Kompletan intervju sa selektorom BiH pogledajte u video prilogu.

Dušan Bajević
Izvor: Youtube/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine