• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sastanak stručnog štaba "zmajeva": Hvalospjevi Bajeviću, skraćen spisak?

Autor mondo.ba

Selektor Bosne i Hercegovine Dušan Bajević održao je u petak cjelodnevni radni sastanak sa pomoćnicima u okviru pripremnih aktivnosti za utakmice baraža koje "zmajevi" igraju u martu.

 Dušan Bajević - sastanak sa saradnicima u S BiH Izvor: FSBIH/Promo

Fudbalski savez BiH objavio je na zvaničnom sajtu da je atmosfera pred početak sastanka, bila vedra i opuštena, ali da su razgovori i diskusije su bile ozbiljne i detaljne.

Jedan od Bajevićevih pomoćnika Rusmir Cviko na pitanje kako je raditi sa "Princom sa Neretve" bez razmišljanja odgovorio: "Super", a zatim nastavio:

Možda će vas zanimati

"Malo sam u početku bio skeptičan, uglavnom zbog razlike u godinama i bojazni da će to uticati na shvatanja o tome šta i kako treba da radimo. Međutim to je bio bezrazložan strah jer se pokazalo da slično razmišljamo i da je jezik fudbala u stvari univerzalan i briše sve granice".

Utiske o radu sa Bajevićem podijelili su i Slaven Musa i Adnan Čustović. Obojica su istakli kako je čast i privilegija biti dio tima jednog takvog stručnjaka i čovjeka.

"Izvanredno je raditi s njim, ovo je jedan novi momenat u mojoj karijeri. Nisam ranije imao priliku raditi na ovaj način i drago mi je što mogu i dalje učiti i usavršavati se. Kad je u pitanju njegova vizija, znanje, ophođenje prema svojim asistentima, sve je na jednom vrhunskom nivou i ja sam sretan što sam ovdje i što mogu raditi sa gospodinom Bajevićem", rekao je Musa.

Čustović se nadovezao...

"Osim činjenice da smo iz istog grada (Mostar) moram reći da mi je Duško bio idol. S obzorom na vrijeme u kojem je igrao nisam ga mogao gledati ali sve što sam znao o njemu sada se kroz ovu saradnju potvrđuje. Raditi sa čovjekom koji ima takvo iskustvo i manire je privilegija i čast. I za mene je ovo nova situacija, jer sam prvi put u selekciji na ovaj način i stvarno sam zadovoljan. Impresije su jako dobre, osjećamo uzajamnu povezanost i samo trebamo nastaviti tako. Posvećeni smo poslu i jedino što nas zanima je baraž i da budemo na Evropskom prvenstvu".

Bajevićevi pomoćnici su na kraju otkrili da se komunikacija i dogovori vrše i putem „WhatsApp“ grupe gdje dijele stavove i razmišljanja, a zatim sve analize i zapažanja šalju selektoru elektronskom poštom. Tu su i telefonski razgovori ali su svima ipak najdraži ovi zajednički sastanci.

Sarajevski mediji su poslije sastanka prenijeli da je Bajević skratio spisak "zmajeva" za susret baraža Lige nacija.

U najužem krugu konkurenata za sastav su: Ibrahim Šehić, Asmir Begović, Kenan Pirić, Ermin Bičakčić, Zoran Kvržić, Ervin Zukanović, Toni Šunjić, Marko Mihojević, Samir Memišević, Eldar Ćivić, Sead Kolašinac, Gojko Cimirot, Elvis Sarić, Muhamed Bešić, Amer Gojak, Miralem Pjanić, Rade Krunić, Dino Hotić, Edin Višća, Haris Duljević, Izet Hajrović, Miroslav Stevanović, Edin Džeko, Milan Đurić, Armin Hodžić, Kenan Kodro i Senad Lulić, čiji je nastup pod velikim upitnikom.

Takođe, pod posebnom lupom u narednom periodu biće i Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Mate Jajalo i Luka Menalo.

"Dnevni avaz" je prenio da će Bajević u subotu uživo gledati utakmicu između Sarajeva i Tuzle siti na otvaranju proljećnog dijela Premijer lige BiH, kao i da će obratiti pažnju na trojicu igrača "bordo" kluba - golmana Vladana Kovačevića, stopera Besima Šerbečića i vezistu Tina Svena Sušića.

Ovo su sve nezvanične informacije, a zvanični spisak "zmajeva" Bajević će objaviti do 12. marta. Polufinale baraža za plasman na EURO 2020, BiH igra 26. marta protiv Sjeverne Irske u Zenici.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC