• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko o baražu: Treća-sreća!

Autor Anadolija

"Nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, plasman na EURO bio bi kruna moje igračke karijere u reprezentaciji", rekao je kapiten "zmajeva" Edin Džeko.

 Edin Džeko - Plasman na EURO bio bi kruna karijere Izvor: Clive Brunskill/Getty Images South America

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pokušaće da ostvari jedan od najvećih uspjeha u svojoj istoriji i plasira se na Evropsko prvenstvo, a do svog debitantskog nastupa moraće preko baraža u kojem joj je prva prepreka selekcija Sjeverne Irske.

Napadač „zmajeva“ Edin Džeko u intervjuu za sajt UEFA ocijenio je da bi to bila kruna njegove reprezentativne karijere.

Možda će vas zanimati

“Dobili smo selektora koji ima dosta iskustva i sigurno nam može dosta pozitivnog donijeti. Vjerujem da svi mi, igrači znamo šta nas očekuje u tim martovskim utakmicama i da nam ne treba nikakva dodatna motivacija“, rekao je Džeko.

On je istakao da selektor Duško Bajević već sada priprema sve za utakmice baraža i dodao da je najvažnije da svi u timu budu zdravi i potpuno spremni za te utakmice.

“Ja ne znam šta od nastupa na Evropskom prvenstvu može biti veća motivacija za igrača i vjerujem da svi igrači s novim selektorom žele dati maksimum da odvedemo selekciju na EURO na kojem nikada nismo bili“, kazao je Džeko.

Komentarišući neuspješne nastupe u ranijim baražima za odlazak na velika takmičenja, Džeko je rekao da su imali teže protivnike, a da se sada nada da će ovog puta biti po narodnoj izreci treća-sreća.

“Ne volim se vraćati unazad. Imamo priliku pred našim navijačima i vjerujemo u odlazak na EURO. Prvo Evropsko prvenstvo za BiH, za mene i sve igrače veliki je to ulog. Svi sanjamo da igramo na velikim takmičenjima sa svojim reprezentacijama. Sigurno je da bi, nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ovo bila kruna moje igračke karijere u reprezentaciji“, poručio je Džeko.

Na pitanje šta misli o Sjevernoj Irskoj kao narednom protivniku, Džeko je rekao da više nema lakih utakmica i da mečevi sa tom selekcijom nisu bili laki ni u Ligi nacija.

“Samo uz maksimalno zalaganje možemo doći do željenog rezultata“, poručio je Džeko.

Džeko je ocijenio da u kvalifikacijama za EURO dosta toga nije štimalo na terenu, da su neke utakmice potcijenjene i da je ostao žal što je na EURO otišla Finska, a ne BiH.

Izrazivši uvjerenje da će navijači na tribinama napraviti odličan ambijent, Džeko je kazao da odbrana mora biti kompaktna, a da će dobra igra i zalaganje donijeti rezultat.

“Od nas napadača se uvijek očekuju golovi i navikao sam na taj pritisak. Nadam se da ću i u narednim utakmicama, koje su među najbitnijim za nas, pomoći reprezentaciji u ostvarenju cilja Može se reći da mi je, na neki način, san da s BiH odigram EURO nakon što sam igrao i Svjetsko prvenstvo. Ne samo zbog sebe, nadam se tome zbog cijele BiH i svih saigača“, zaključio je Džeko.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC