• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Šampion Evrope pao u Madridu, PSŽ osetio Holandovu moć!
 Šampion Evrope pao u Madridu, PSŽ osetio Holandovu moć!

Šampion Evrope pao u Madridu, PSŽ osetio Holandovu moć!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Utakmicama Atletiko Madrid - Liverpul i Borusija Dortmund - PSŽ počinje nokaut faza Lige šampiona.

 Šampion Evrope pao u Madridu, PSŽ osetio Holandovu moć! Izvor: Getty images/Lars Baron, Lars Baron/Bongarts

Počela je nokaut faza Lige šampiona i nakon svega što smo videli znamo što smo čekali ovoliko dugo. Možemo reći da su sva četiri tima večeras donekle opravdala očekivanja, a najmanje zadovoljni trebalo bi da budemo izdanjem Liverpula.

Osmina finala najjačeg evropskog takmičenja donela nam je okršaje u Madridu i Dortmundu, a na obe lokacije trijumfovali su domaći timovi.

Atletiko Madrid - Liverpul 1:0 
(1:0)
/Saul 4/

Borusija Dortmund - PSŽ 2:1
(0:0)
/Holand 69, 77 - Nejmar 75/

Utakmica Atletiko Madrida i Liverpula je ličila na one najbolje predstave koje je Dijego Simeone režirao kao trener ovog tima. Veliki pritisak na samom početku, kada je čak i Virdžil van Dajk loše reagovao, dao je rezultat u četvrtom minutu.

Nakon kornera je lopta pogodila Fabinja, loše se odbila i nekako dokotrljala do Saula. Previše je iskusan vezista ''Jorgandžija'' da propušta ovakve poklone. Precizno, za prednost i ispostaviće se konačan rezultat na meču. Sjajna reakcija.

Izvor: Getty images/Stuart Franklin, Stuart Franklin/Bongarts


Madriđani su tada mogli da stanu u svoj prepoznatljiv gard, da puste teren protivniku i da prete samo kontrama. Bedem je izdržao, a moramo napomenuti i da Liverpulov napad nije ličio na sebe. Mane je bio previše nervozan i izašao je već na poluvremenu, Salah je napustio igru nešto kasnije, a šanse se nisu stvarale ni bez njih.

Rutinsko privođenje meča kraju je odlika Atletiko Madrida, tu nema dileme, pa smo takvu rutinu gledali i večeras. Madriđani idu zadovoljniji na revanš, uz napomenu da ih engleski timovi nisu izbacili u dvomeču od sezone 07/08!

Nešto slabiji meč u prvom delu, pa onda mnogo bolji u nastavku, gledali smo u Dortmundu. Suprotno od Atletika i Liverpula odigrali su Borusija i PSŽ. Meč na kom su svi očekivali golove nam je to priredio podario tek u finišu.

Erling Haland je čudo i ponestaje reči kojima bismo mogli da opišemo njegove igre. Nadamo se da neće ovako igrati za reprezentaciju u baražu protiv Srbije. Pogodio je iz peterca, nakon odbitka, a pogodio je sa distance, nakon polukontre svog tima. Može kako hoće.

Jedini gol Tuhelovog tima, čoveka koji se vratio na nekadašnji ''Vestfalen'' postigao je Nejmar nakon sjajnog solo-prodora Mbapea. Taj gol će biti veliki adut Parižana u revanšu, pošto ne žele da prerano završe takmičenje, kao prethodnih sezona.

Parovi za sredu, 19. februar:

Atalanta - Valensija
totenhem - RB Lajpcig

Autor mondo.rs
22:53

Kraj je i u Madridu

Jedinim golom na meču, pogotkom Saula u 4. minutu, Atletiko Madrid je savladao aktuelnog šampiona Evrope.

22:50

Kraj meča u Dortmundu!

Borusija je golovima holanda savladala PSŽ, za koji je jedini pogodak postigao Nejmar. Mladi Norvežanin je ponovo zvezda večeri u Ligi šampiona.

22:49

Borusija se prebacila u defanzivu

To pokazuje njihova izmena na isteku 90. minuta kada je Marsel Šmelcer zamenio Džejdona Sanča. Defanzivac umesto krilnog napadača, da se sačuva minimalna prednost.

22:45

Još izmena

Klop je izvršio poslednju, pošto je na teren poslao Milnera, umesto kapitena Hendersona. Pablo Sarabija je ušao umesto Di Marije pri rezultatu 1:1 u Dortmundu, koji se od tada promenio. Još jedan bitan podatak, Toma Menije je dobio žuti karton zbog kog propušta revanš.

22:39

Zamalo novo poravnanje

Veliku priliku da izjednači imao je Kilijan Mbape, ali je iz neposredne blizine pogodio samo stativu Burkijevog gola.

22:38

Vratio se Dijego Košta

Imali smo gužvu u Dortmundu, pa nismo konstatovali da je Dijego Košta ušao u igru. On je zamenio Koreu, a ovo mu je prvi meč od sredine novembra!

22:36

2:1 - OPET vodi BORUSIJA!

Kako igraju ''klinci''. Đio rejna je pokrenuo akciju, a Holand ponovo pogodio mrežu. Mali je čudo! Dva gola Parižanima večeras, sjajna partija.

22:34

1:1 - NEJMAR je strelac!

Postigli su pogodak gosti, upisao se u strelce Nejmar, ali je više od pola posla uradio Mbape. Francuz je prošao pored trojice igrača u poroznoj odbrani Borusije, a zatim pronašao na petercu usamljenog saigrača koji je loptu sproveo u nebranjenu mrežu.

22:32

Nove dve izmene u Madridu

Dijego Simeone je poslao Vitola na teren umesto Alvara Morate, a nešto kasnije je Jirgen Klop odgovorio uvođenjem Okslejd-Čemberlena. Neočekivano, igru je napustio Mohamed Salah.

22:30

Atletiko preti

Preko Renana Lodija, čiju smo prisutnost u napadu već istakli. Odlično je šutirao iz daljine, deluje da ni Alison nije bio baš spreman za takav pokušaj, ali lopta odlazi pored gola.

22:28

Goooool!

Sada domaći tim vodi i na drugom večerašnjem meču. Borusija stiže do gola na svoj način. Sančo je povukao loptu, odložio desno do Hakimija, ovaj vratio Gereiru, a odbitak nakon šuta Portugalca... Pa to već znate, na pravom mestu, na ivici peterca, našao se Holand!

22:25

Izmena u Borusiji

Prva promena na Signal Iduna parku, Đio Rejna, mladi Amerikanac koji je ime dobio po Đovaniju van Bronkhorstu, menja Torgana Azara.

22:23

Mbape u odličnim šansama

Uspavanku u Dortmundu je na trenutak prekinuo Kilijan Mbape, koji se sjajno ubacio i volejem pokušao da savlada Burkija. Nije to bio težak udarac, ali je Švajcarac uz manje probleme ukrotio loptu. Isti igrač je pokušao i u sledećem napadu, sa identičnim ishodom.

22:19

Greška Oblaka

Sjajno se Oriđi ubacio iza leđa odbrani, Oblak je istrčao i pogrešio, ali belgijski napadač nije mogao da iskontroliše loptu koja je napustila teren.

22:14

Klopov tim još ofanzivniji

Čini se da je Liverpul krenuo silovitije nego u finišu prvog dela. Poslednji red odbrane čine Gomez, Fabinjo i Van Dajk, a oni se nalaze na 40 metara od gola Atletika.

22:10

Bolton!

Da li ste znali da je Bolton poslednji engleski tim koji je uspeo da eliminiše Atletiko Madrid u evropskom dvomeču? Bilo je to u sezoni 2007/08 Kupa UEFA, a jedini gol u dvomeču je bio delo El Hađi Diufa.

22:04

Nastavljamo!

Počeo je drugi deo igre.

Atletiko Madrid - Liverpul 1:0
Borusija Dortmund - PSŽ 0:0

22:04

Izmene, izmene

Markos Ljorente menja Tomasa Lemara, a u gostujućem timu Divok Oriđi ulazi umesto nervoznog Sadio Manea. Da vidimo šta su nam to Klop i Simeone pripremili.

22:01

Dok mi gledamo fudbal...

...našeg kolegu Nebojšu Markovića zanima koliki raspon ruku ima Erling Holand. Za šta je to tačno bitno?

21:59

Ukoliko navijate za Liverpul, ne morate da pročitate ovo

Ako bismo sudili po tradiciji, male su šanse da će engleski tim pobediti večeras. Atletiko Madrid zna kako se igra kada brzo dođe do prednosti, što pokazuje i ovaj podatak. Nikada nisu izgubili meč Lige šampiona u kom su stekli prednost u prvih 20 minuta!

21:51

Lukaš Pišček i njegov jubilej

Veoma značajan meč za poljskog defanzivca. Utakmica protiv PSŽ-a je njegov 350. nastup u dresu Borusije, a ovo mu je ujedno i 50. meč u Ligi šampiona. Po tom parametru on je rekorder nemačkog tima!

21:48

POLUVREME

Pauza je na oba stadiona, a mi smo, nakon gola Atletika, gledali dva veoma slična meča. Gosti imaju terensku inicijativu i mnogo veći posed lopte, domaći timovi pokušavaju iz kontri da ih ugroze. 

Ekipa iz Dortmunda je nekoliko puta pretila preko Holanda i Sanča, dok je Atletiko pokušavao preko Morate i veoma aktivnog Renana Lodija koji se često dodavao napadima.

21:45

Nije Emre Džan

Najavili smo da bi Nemac mogao da dobije žuti karton, ali je prvi u beležnicu upisan njegov saigrač iz veznog reda, Aksel Vitsel.

21:42

SADIO MANE

Nije gol, već žuti karton. Senegalsko krilo je prvi opomenut igrač na večerašnjim mečevima Lige šampiona.

21:38

Prva prava šansa za LIVERPUL

Tek u 35. minutu meča, gosti su stvorili ozbiljnu priliku pred golom Oblaka. Salah je šutirao, ali se Felipe postavio i glavom loptu izbacio preko gola.

21:35

Saulov pogodak

Trenutak u kom je postignut jedini (do sada) gol na večerašnjim mečevima.

21:28

Ogromna šansa za Moratu, pa gol iz ofsajda Salaha

alvaro Morata je stigao do sjajne šanse, lepo je kreirao sebi priliku, ali je onda pogodio alisona. U istom napadu, na drugoj strani terena, Mohamed Salah je zatresao mrežu, ali gol nije priznat zbog ofsajda.

21:26

Možda je vreme za žuti karton?

Emre Džan je nekoliko puta neoprezno startovao na Nejmara, a sada se na njegovom nišanu našao i Di Marija. Prošao je bez žutog kartona, ali moraće vezista opreznije.

21:17

Ni Madriđani nisu loša podrška

Kad smo pomenuli kako izgleda podrška navijačima Borusije, da uradimo isto i sa Atletikom. Sjajna koreografija navijača na Vanda Metropolitanu.

21:11

Dobra prilika za PSŽ

Nejmar i Di Marija su bili pored lopte, Brazilac je šutirao, ali lopta odlazi pored gola. Prva dobra prilika na meču, slobodan udarac sa nešto više od dvadeset metara, nije pretvorena u gol.

21:07

Liverpul počeo panično

Nisu se najbolje snašli igrači engleskog tima na početku. Prvo je virdžil van Dajk izbacio loptu u korner, a zatim nisu otklonili opasnog nakon udarca iz ugla. Nakon konsultacija sa VAR tehnologijom, nema sumnje, Atletiko vodi 1:0!

21:05

GOOOOOL!

Igra se 4. minut susreta i Atletiko već ima prednost protiv Liverpula. Saul je strelac, nakon gužve u kaznenom prostoru.

21:02

Atmosfera u Dortmundu

Znamo već kakvu podršku imaju fudbaleri Borusije, a njihova navijačka tribina je i ovog puta ispunjena do poslednjeg mesta. Pogledajte kako to izgleda.

21:01

Liga šampiona se vratila!

Počeli su mečevi u Madridu i Dortmundu, prve utakmice Lige šampiona u 2020. godini.

20:52

2010. godina

Ekipe Atletika i Liverpula su odigrale dvomeč u nokaut fazi Lige Evrope za sezonu 2009/10, dok su Borusija dortmund i PSŽ bili u istoj grupi Lige Evrope za sezonu 2010/11.

20:41

OSTALI PAROVI OSMINE FINALA

19. februar

Atalanta - Valensija
Totenhem - RB Lajpcig

25. februar

Čelsi - Bajern
Napoli - Barselona

26. februar

Lion - Juventus
Real Madrid - Mančester siti

20:05

Bez iznenađenja u Madridu!

Dijego Simeone se opredelio za svoju uobičajenu opciju i formaciju 4-4-2: Oblak - Vrsaljko, Savić, Felipe, Renan Lodi - Koke, Saul, Tomas, Lemar - Korea, Morata

Gosti iz Liveprula, koje za ovaj stadion vežu lepe uspomene, igraju u skoro identičnom sastavu kao i prethodni put. Na terenu će biti: Alison - Aleksander-Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson - Fabinjo, Henderson, Vajnaldum - Salah, Firmino, Mane

20:02

Poznati sastavi za meč u Dortmundu

Borusija Dortmund će igrati u formaciji 3-4-3 i u sastavu: Burki - Pišček, Humels, Zagadu - Hakimi, Džan, Vitsel, Gereiro - Sančo, Holand, Azar

Nasuprot njih će biti PSŽ, predvođen nekadašnjim trenerom ''Milionera'', Tomasom Tuhelom On se opredelio za 4-3-3: Navas - Menije, Kimpembe, Tijago Silva, Kurzava - Verati, Markinjos, Gej - Di Marija, Mbape, Nejmar

UKRATKO

  • Atletiko Madrid je igrao poslednjeg dana grupne faze (11. decembar) i igraće prvog dana nokaut faze
  • Liverpul je prethodne sezone upisao četiri poraza na gostovanjima (Napoli, Crvena zvezda, PSŽ, Barselona)
  • Borusija Dortmund je jedini tim koji je grupnu fazu završio sa nerešenom gol-razlikom (8:8)
  • PSŽ je imao najbolju odbranu u jesnejem delu, sa dva primljena pogotka i pet mečeva sa sačuvanom mrežom
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije