• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O Zvezdinim strancima: Žander, Tomane, Kanjas, Garsija - to NISU promašaji!

Autor mondo.rs

Zvezdan Terzić nije saglasan sa negativnom ocjenom o igračima koji više nisu u ekipi. "Milojević ih je pažljivo birao, Stankoviću se ne uklapaju".

 Zvezdan Terzić FK Crvena zvezda Žander, Tomane, Kanjas, Garsija - to NISU promašaji! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda počela je prošlog vikenda drugi dio sezone i na debiju Dejana Stankovića savladala Čukarički.

Zvezda je u tom meču nastupila sa dva inostrana fudbalera - Ričmondom Boaćijem i El Fardu Benom, dok je Mateo Garsija ušao u drugom delu meča.

Kao što je i prije meča bilo poznato, internacionalci koji su prošlog ljeta pojačali Zvezdu nisu bili u kombinaciji, jer Stanković više ne računa na njih. To su Žander, Kanjas i Van La Para, dok je Tomane bio van tima zbog povrede. Takođe, nije nastupio ni Seku Sanogo, koji je došao ove zime i neće igrati do proljeća zbog povrede zadobijene na pripremama.

Možda će vas zanimati

 U razgovoru za banjalučku TV Elta, Terzić je govorio o minula dva prelazna roka. Naglasio je da su igrače birali sportski direktor Mitar Mrkela i bivši trener Vladan Milojević i da su u tome imali potpunu samostalnost u radu.

"Kada sam prije dvije i po godine doveo Mrkelu i Milojevića, dao sam im potpunu autonomiju i oni su dovodili igrače koji njima trebaju. Na kraju krajeva, oni su za dvije i po godine donijeli Zvezdi Ligu Evrope, dve Lige šampiona, treću titulu zaredom i niko ne može da kaže da su igrači koje su doveli promašaj. Skloni smo lakom karakterisanju ljudi i igrača i ne mogu da prihvatim da su promašaji Garsija, Kanjas, Tomane. Oni su igrači koji su imali veliki udio u pobjedama nad Jang Bojsom i Kopenhagenom, donijeli Zvezdi 22 miliona evra direktno, plus indirektno još sedam miliona... Donijeli su Zvezdi Ligu šampiona".

O Stankoviću: Nadam se da će izdominirati!

"Sa Dejanom Stankovićem smo dobili šta smo očekivali - novu energiju, novu strast... To što je proživio u Seriji A, jednoj od najjačih liga na svijetu, na uspješan način pokušava da pretoči kod nas u Zvezdi. Tokom boravka na pripremama sa njima uvjerio sam se da su igrači veoma brzo prihvatili sve zahtjeve, njegovu fudbalsku filozofiju i za mene je veliko iznenađenje, jer je to što što vidi uspio da nametne igračima, da oni to prihvate. Nametnuo se od starta kao autoritet, sa jasnim zahtjevima šta traži od njih tokom igre, Vidjelo se i u meču protiv Čukaričkog da forsira visok presing, mnogo trčanja, zahtevan je što se tiče fizičke pripreme i taktike. Optimista sam. Navijači treba da znaju da će ta igra imati padove, ali moramo ga podržati i kad krene loše. Nadam se da do toga neće doći, da ćemo izdominirati i stvarno sam optimista", rekao je Terzić o treneru.

Terzić je bio upitan i za skrajnute Žandera, tragičara iz Pireja, kao i La Paru, koga je Stanković precrtao tokom zimskih priprema.

"Žander je bio jedan od naših najboljih igrača u tim utakmicama, Kanjas isto... Garsija je golom protiv Jang Bojsa tamo donio Zvezdi čisto 10 miliona evra. Trener Milojević je mnogo računao na njih, treneru Stankoviću oni se ne uklapaju u filozofiju i tu smo da poštujemo to. To ne znači da oni nisu dobri igrači, oni su pažljivo skautirani i gledani od trenera Milojevića, pomoćnika Kosanovića i sportskog direktora Mrkele. Svi ti igrači su imali zavidnu karijeru prije Crvene zvezde".

Generalni direktor Zvezde govorio je i o putevima Ričmonda Boaćija i Miloša Degeneka, koji su dolazili, odlazili, pa se opet vraćali na "Marakanu"...

"To su najuspješniji poslovi Zvezde. Doveli smo Boaćija za 200 hiljada evra iz Japana, a prodali smo ga za četiri miliona. Pa smo ga vratili za 1,5 miliona, pa sada imamo ponudu za njega od tri miliona, odnosno Korona virus je stopirao transfer. Isto i sa Degenekom, doveli smo ga za nulu, prodali smo ga za pet miliona. Vratili smo ga potom za 2,5 miliona, a njegova vrednost je ponovo ogromna. Više puta se slio ogroman novac u kasu, na osnovu tih izvanrednih poteza".

"Prošlo je vrijeme sedamdesetih godina, kada su igrači po pet i deset godina igrali u svojim klubovima. Moderan fudbal je moderan biznis, dolasci i odlasci su normalna stvar i moramo da se adaptiramo na uslove i ambijent evropskog fudbala. Zvezda 60 odsto budžeta puni transferima, oni su neminovnost Crvene zvezde", rekao je on.

Terzić je rekao i da je stručni štab prošle godine procenio da Aleksa Terzić neće imati šansu i da je on zato prodat Fiorentini za 1,7 miliona evra, a uz to je rekao i da omladinci Kupusović i Velikić nisu prodati u inostranstvo, već pozajmljeni.

Takođe, govorio je i o spekulacijama da će napustiti Zvezdu, otići u FSS, a da će funkcije u klubu preuzeti Marko Pantelić i Nemanja Vidić.

"Sve te medijske spekulacije možemo da vidimo kao zlonamjerni pokušaj destabilizacije Crvene zvezde. Sebe vidim u Zvezdi, danas i za narednih 10 i 20 godina", dodao je Terzić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC