• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marokanci žrtvovali OVNA na stadionu - da sačuvaju tim od povreda?!

Autor mondo.rs

Scena kakvu ne možete nigdje vidjeti dogodila se na stadionu kluba Radža Kazablanka.

 Marokanci žrtvovali OVNA na stadionu Izvor: Getty Images/Steve Bardens, Steve Bardens/Getty Images Europe

Navijači sa sjevera Afrike često znaju da oduševe fantastičnom atmosferom koju prave na stadionima. Tako su Alžirci i Marokanci veoma popularni u navijačkim krugovima, a tamošnji timovi često igraju pred punim stadionima.

Postoji i druga strana priče, a ona nije baš uobičajena. Navijači Radža Kazablanke, jednog od najpoznatijih timova iz Maroka, učestvovali su u žrtvenom ritualu na stadionu svog kluba.

Možda će vas zanimati

 Česte povrede u klubu su naterale ljude kojima je Radža omiljeni tim da se zapitaju šta se to dešava sa njima. Shvatili su da ovako neće moći dalje, pa su odlučili da pristupe ne baš čestim metodama u civilizovanom svijetu.

Saradnja sa čelnicima kluba dovela je do žrtvovanja ovna na stadionu, a navijači su kasnije meso životinje razdijelili zaposlenima u klubu. Očekuju da će žrtvovanje životinje donijeti zdravlje igračima.

Javna ceremonija je upriličena na stadionu prethodnog vikenda, a sve zbog 12 povreda koje su zadesile igrače ove sezone. Neki od njih su završili sezonu, mnoge čeka duga pauza, a izazovi za Radžu tek predstoje u završnici sezone.

Marokanski tim će u četvrtfinalu Lige šampiona za afrički kontinent igrati protiv Mazembea, a prvi susret ova dva tima je na programu krajem februara. Pored toga, Radža Kazablanku očekuje i revanš polufinala u Arapskom kupu šampiona, još jednom međunarodnom takmičenju koje igraju.

Po nekim informacijama, čelnici i navijači tima iz Kazablanke su se već jednom opredijelili za ovakav potez. Oni su 2006. godine žrtvovali jagnje, što je takođe čin kakav nismo često imali prilike da vidimo na sportskim borilištima.

Prethodni put žrtvovanje nije dalo očekivane rezultate, pošto je jagnje stradalo zbog loših rezultata kluba. Naredna titula je došla tek tri godine nakon tog događaja, što je preveliki period za najtrofejniji marokanski klub.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC