• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" u Letoniji počinju bitke za Eurobasket

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Protiv Letonije, a potom i Grčke, selektor Bosnić ne može računati na Gordića i Penavu.

 Letonija - BiH kvalifikacije za Eurobasket 2021. najava Izvor: FENA/Hazim Aljović

Košarkaška reprezentacija BiH večerašnjom utakmicom u Rigi protiv Letonije počinje kvalifikacije za Eurobasket 2021, koji će se igrati u Njemačkoj, Češkoj, Gruziji i Italiji.

Izabranici Vedrana Bosnića će u konkurenciji već spomenute Letonije te Grčke i Bugarske pokušati izboriti jedno od prva tri mjesta u grupi H te na taj način se plasirati na Evropsko prvenstvo.

Možda će vas zanimati

Uoči prva dva duela protiv Letonije i Grčke u Tuzli 24. februara Bosnić nije mogao računati na povrijeđenog Nemanju Gordića i Ajdina Penavu, kojem navodno njegov klub Baskonija nije dozvolio da se priključi bh. timu.

No i Letonci imaju problema, jer će na startu kvalifikacija biti bez Zanisa Peinersa, saigrača Gordića u beogradskom Partizanu.

Bez obzira na brojne probleme bh. košarkaši imaju ogromnu želju da na otvaranju kvalifikacionog ciklusa upišu pobjedu i tako odškrinu vrata Eurobasketa.

"Letonija i Grčka su dvije dobre reprezentacije, redovni su učesnici evropskih prvenstava. Istina je da su protiv nas favoriti, ali spremamo se da pobijedimo. Ne idemo samo igrati utakmicu, već da pobijedimo. Tu je pozitivan stav, što me raduje, kao i dobar ritam na treninzima. Letonski reprezentativci igraju uglavnom u regionalnoj VTB ligi, koja je izuzetno jaka. Imaju veoma dobre šutere, a i dobro rade s mladima. Međutim, promijenili su selektora i za njih je to nova situacija", rekao je selektor bh. tima uoči odlaska za Rigu.

Bosnić se odlučio da će u ogledu u Rigi računati na sljedećih 12 igrača: Filip Adamović (Mons, Belgija), Muhamed Pašalić (Krka, Slovenija), Edin Atić (Mega, Srbija), Sani Čampara (Sloboda, Tuzla), Kenan Kamenjaš (Spars, Sarajevo), Milan Milošević (Aris, Grčka), Adin Vrabac (Spars, Sarajevo), Aleksandar Lazić (Primorska, Slovenija), Emir Sulejmanović (Bilbao, Španija), Amar Alibegović (Virtus Roma, Italija), Miralem Halilović (Orlean, Francuska) i Andrija Stipanović (Cedevita Olimpija, Slovenija).

Utakmica između Letonije i BiH igraće se večeras u Gradskoj dvorani u Rigi sa početkom u 18.30 sati. U drugom susret prvog kola grupe H u Patrasu će Grčka ugostiti Bugarsku, a duel počinje u 18 sat.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC