Fudbal

Znate li ko je Holandov uzor? Namučićete se da pogodite!

Autor mondo.ba

Njegov uzor poslao mu je dres španskog trećeligaša Burgosa sa prezimenom

Izvor: Guliver/Getta images/Sebastian Widmann

U godinama kad su većini mladih fudbalera čije vrijeme tek dolazi uzori Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi, sa norveškim ''čudom od djeteta'' Erlingom Brautom Holandom to, ipak, nije slučaj.

Sadašnji član dortmundske Borusije, u kojoj je nastavio sjajan golgeterski niz koji je od starta sezone imao u redovima RB Salcburga, divio se kroz odrastanje – vjerovali ili ne – španskom ofanzivcu Mičuu, koji je tačku na karijeru stavio 2017. godine, u 32. godini života.

Mladi norveški fudbaler čak je sebe u pojedinim objavama na društvenoj mreži Instagram označavao profilom Mičua, do kojeg je, takođe, došla ova informacija i na koju, naravno, nije ostao imun.

Naime, Miču, koji je počeo i završio karijeru u rodnom Ovijedu, a u međuvremenu nastupao za Seltu, Rajo Valjekano i Svonsi, trenutno je sportski direktor Burgosa, kluba koji se takmiči u Segundi B (trećeligaški rang).

Pomenuti klub je putem svoje zvanične Tviter stranice objavio da je Miču spremio poklon za Holanda – potpisan klupski dres sa prezimenom norveškog igrača!

''Vau, kakva legenda'', bilo je sve što je oduševljeni napadač ''milionera'' odgovorio.

Malo rečeno, a opet dovoljno!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.