• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Problemi za zahuktali Bajer: Najmanje tri mjeseca bez prvog strijelca!

Autor mondo.ba, agencije

Pregled magnetnom rezonancom pokazao je kidanje ligamenata članka lijeve noge, te će Kevin Foland morati na operaciju, zbog koje će sa terena odsustvovati najmanje tri mjeseca.

 Bajer Leverkuzen Kevin Foland povreda pauza tri mjeseca Izvor: Christof Koepsel/Bongarts

Holandski strateg na klupi Bajera iz Leverkuzena Peter Boš u velikom je problemu pred nastavak takmičenja u Bundesligi i Ligi Evrope.

Naime, za Kevina Folanda, najboljeg strijelca ''farmaceuta'' u ovoj sezoni, sezona je završena nakon što je u četvrtak, u utakmici drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja, pokidao ligamente članka.

Možda će vas zanimati

Pregled magnetnom rezonancom pokazao je kidanje ligamenata članka lijeve noge, te će Foland morati na operaciju, zbog koje će sa terena odsustvovati najmanje tri mjeseca.

Foland je ove sezone postigao 11 golova za Bajer u svim takmičenjima, od čega devet u Bundesligi, čemu je dodao i devet asistencija, pa je jasno da će Boš biti na velikim mukama kad je napad u pitanju, pogotovo u trenucima kad je tim pod njegovom komandom tokom posljednjih sedam utakmica upisao šest pobjeda u prvenstvu, odnosno osam na posljednjih devet mečeva u svim takmičenjima.

Bajer se trenutno nalazi na petom mjestu Bundeslige sa 43 boda, šest manje od lidera Bajerna, dok je u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope trijumfovao u Leverkuzenu nad Portom rezultatom 2:1.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC