Fudbal

Prijedlog usvojen - publike nema ni na ''Derbiju Italije''

Autor mondo.ba

Zbog širenja opasnog virusa navijači neće biti u prilici da posvjedoče možda i ključnom okršaju ''bjankonera'' i ''nerazura'' u borbi za Skudeto

Izvor: TULLIO M. PUGLIA/GETTY IMAGES EUROPE

Vlada Italije usvojila je večeras prijedlog rukovodstva Serije A da je ''bolje da se utakmice igraju pred praznim tribinama zbog širenja koronavirusa nego nikako'', pa će tako pet duela narednog, 26. kola biti ''zatvorenog tipa'', dok će na četiri susreta navijači imati pravo da budu na tribinama.

Prva utakmica narednog kola elitnog ranga fudbala na Apeninima je okršaj Udinezea i Fiorentine, zakazan za 29. februar.

Dan kasnije bez prisustva publike biće odigrani mečevi Milan – Đenova, Parma – SPAL, Sasuolo – Breša, Juventus – Inter, dok je još uvijek neizvjesna sudbina duela Sampdorije i Verone, koji se igra dan kasnije.

Takođe, pred praznim tribinama će biti odigrana i revanš utakmica šesnaestine finala Lige Evrope između Intera i Ludogoreca, koja se igra u četvrtak, 27. februara.

Inače, utakmice narednog kola Serije A koje će biti normalno odigrane su Lacio – Bolonja i Napoli – Torini (29. februar), te Leće – Atalanta i Kaljari – Roma (1. mart).

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi