Fudbal

Robine, možeš da "naletiš" da naučiš našeg napadača par trikova?

Autor Milutin Vujičić

Mladi napadač iz Slovačke imaće posebnog tutora...

Izvor: Jamie McDonald/Getty Images Europe

Čuveni holandski napadač Robin van Persi završio je igračku karijeru prošlog leta, ali je na nagovor "svog" Fajnorda ipak ponovo obukao kopačke.

Neće igrati fudbal za crveno-bele za Roterdama, nego učiti njihovog novog špica!

Kako piše španski "AS", trener Fajnorda, nekadašnji selektor "orlova", Dik Advokat, pozvao je Van Persija i objasnio da će jednom nedeljno podučavati Roberta Bozenika. U pitanju je mladi napadač iz Slovačke koga je Fajnord doveo ove zime.

Mladog napadača iz Žiline platili su čak 4 miliona evra, a u klubu su procenili da je "top potencijal" kome je neophodna još mala "dorada talenta", posebno završnice koja je krasila Van Persija.

I ne samo toga...

Bozenik je postigao tri gola i imao dve asistencije u prvih pet mečeva za Fajnord, ali Advokat veruje da je mladi špic i dalje "sirov".

"Treba još da se popravi, mora da nauči da privlači pažnju svojih saigrača. Mora da utrčava bolje u prostor i mislim da Van Persi može da ga nauči", objasnio je Dik Advokat i dodao da će RVP raditi i sa Nikolajom Jergensenom kada se oporavi.

Robin van Persi je karijeru počeo upravo u Fajnordu, za koji je igrao od 2001. do 2004. godine, da bi posle uspešnih sezona u Arsenalu, Mančester junajtedu i Fenerbahčeu, karijeru završio baš u "De Kajpu".

I to osvajanjem Kupa!