• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petković u Portugalu vraća (reprezentativnu) formu: Prava fudbalska sredina

Autor Jovan Terzić

Bivši fudbaler Crvene zvezde i moskovskog Spartaka govorio je za MONDO o prvim utiscima iz Tondele.

 Petković u Portugalu vraća (reprezentativnu) formu: Prava fudbalska sredina Izvor: MN PRESS

Posle svega 16 utakmica za godinu i po dana u moskovskom Spartaku, a onda i jednogodišnje pauze bez kluba, čini se da je Marko Petković konačno našao sredinu u kojoj će ponovo igrati fudbal.

Ubrzo po dolasku u Tondelu odigrao je dve utakmcie (jednu celu i jednu do 81. minuta), a u razgovoru za MONDO pričao je o prvim utiscima iz Portugala. 

Možda će vas zanimati

"Došao sam u pravu fudbalsku sredinu, odličnu za povratak u formu. Nema velikog pritiska, ekipa je bodovno daleko od zone ispadanja, ali verujte mi, ima kvalitet i za mnogo bolji plasman. Stvar je u tome da za Tondelu igra dosta mladih igrača, koji se ne zadržavaju duže od šest meseci do godinu dana, jer ih kupuju jači klubovi. Moj cilj je da se što pre vratim u formu iz perioda kada sam igrao za Crvenu zvezdu i verujem da ću uspeti. Trener je Španac Naćo Gonzales, koji je vodio Deportivo La Korunju, Saragosu, Alaves... Rekao mi je da me se seća iz perioda kada sam igrao za mladu reprezentaciju Srbije", zadovoljan je 27-godišnji desni bek.


Glavna tema u portugalskom fudbalu trenutno je šampionska trka najvećih rivala, Benfike i Porta. "Orlovi" iz Lisabona trenutno imaju bod više. 

"Da ste me pitali pre 10 dana, rekao bih da Benfika sigurno osvaja titulu, ali sada nisam siguran. Pala im je forma, Porto ih je dobio u derbiju i uspeo da se primakne, tako da će verovatno biti baš neizvesno do samog kraja", očekuje Petković.

NA RADARU FSS

Marko Petković je bio redovan član omladinske i mlade reprezentacije Srbije, ali su ga povrede sprečile da za A selekciju odigra više od dve utakmice. Sa 27 godina i dalje ima vremena da ponovo obuče dres "orlova". "Bože zdravlja da se to desi, ali polako, ima vremena. Razgovarao sam sa ljudima iz Saveza, znam da će me pratiti, pa ćemo videti. Trenutno sam koncentrisan samo na to da što pre vratim staru formu", iskren je desni bek Tondele.

Bivši kapiten Crvene zvezde osvrnuo se i na kvalitet portugalske lige.

"Dosta se više igra fudbal nego u Rusiji ili kod nas, koje su više fizičke lige, dok je portugalska tehnički zahtevnija. Benfika i Porto se izdvajaju, ali i ostali klubovi su na dobrom nivou, tehnički vrlo potkovani".

Senku na fudbalska dešavanja u nedelju je bacilo rasističko vređanje sa tribina stadiona Vitorije Gimaraeš, zbog čega je napadač Porta Musa Marega, a inače nekada član upravo Vitorije Gimaraeš, odlučio da napusti teren.

Ovaj događaj šokirao je mnoge, pa i Marka Petkovića.

"Ne znam još lepo portugalski jezik, tek sam krenuo da ga učim pa ne mogu tačno da vam kažem šta pišu njihovi mediji, ali vidim da su svi neprijatno iznenađeni i da osuđuju ono što se dogodilo. Zaista nisam očekivao tako nešto u Portugalu i vrlo je ružno".

Sjajan gest povodom ovog slučaja izveo je list "A Bola", koji je reprezentativcu Malija dao maksimalnu ocenu u timu kola (10), iako je sa terena izašao u 70. minutu, desetak minuta pošto je prethodno postigao gol za, ispostavilo se konačnih, 2:1 u korist njegovog tima. 


Kada je reč o rivalima, nestrpljiv je Petković da otputuje na gostovanje u Bragu.

"Sećam se dobro Zvezdine utakmice tamo, 2005. godine. Bilo je 1:1, posle beogradskih 0:0 dovoljno za plasman u grupu tadašnjeg UEFA kupa. Jedva čekam da vidim onaj njihov stadion praktično u steni. Biće zanimljivo igrati na njemu, a nadam se i uspešno".

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC