• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveće zvezde u Kini, korona virus i smanjene plate: Koga čeka Evropa?

Autor mondo.rs

Kineski fudbal je poslednjih godina doživeo ekspanziju, ali to je sada u drugom planu.

Fudbalska sezona u Kini neće početi po planu. Nakon što su značajno smanjenje plate za inostrane fudbalere, ovo je još jedan od argumenata koji bi mogli da oteraju velike zvezde.

Trenutno u Kini igra deset fudbalera koje specijalizovani sajt transfermarkt procenjuje na preko 10 miliona evra, a kako prelazni rok u najjačim ligama Evrope traje još dva dana, moglo bi da dođe i do transfera. Zainteresovanih ima.

Možda će vas zanimati

Prvenstvo u Kini je prvobitno zakazano za 22. februar, ali tada neće početi. To je odluka koja se neće menjati, a novi datum prvog kola još uvek nije objavljen. Moguće je da se i start pomeri i za nekoliko nedelja.

Sve će, naravno, zavisiti od širenja Korona virusa. Ukoliko se zaustavi, na čemu se ovih dana intenzivno radi, fudbaleri će ubrzo na teren. Isplati li se čekati takav epilog?

Nekoliko timova Premijer lige je zainteresovano za Musu Dembelea i Maruana Felainija, Italijani su se ne tako davno raspitivali za Karaska, a i u Španiji ima klubova koji bi mogli da kupuju u poslednjem momentu. Pretpostavljamo da se mnogim ''zvezdama'' beži iz kineskog fudbala.

Tako su neočekivano mete evropskih ekipa postali i neki od igrača na koje smo malo zaboravili. Novu šansu u evropskom fudbalu mogli bi da dobiju Oskar, Hulk, Paulinjo, Taliska, Tešeira,...

Lista najskupljih igrača u Kini:
Karasko (28 miliona). Oskar (24 miliona), Paulinjo (23 miliona), Taliska (20 miliona), Marko Arnautović (20 miliona), Tešeira (17 miliona), El Šaravi (16 miliona), Bakambu (15 miliona), Guedeš (11 miliona), Rondon (10 miliona), Hulk (8.5 miliona), Hamšik (8.5 miliona)....

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC