• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi proklinje VAR i sudiju Tejlora, Junajted slavi treću pobedu

Autor mondo.rs

Vrlo uzbudljiv meč smo gledali u derbiju 26. kola Premijer lige.

 Čelsi - Mančester junajted 0:2 Premijer liga 28. kolo Izvor: Guliver/Getty images/Mike Hewitt, Mike Hewitt/Getty Images Europe

Derbi Premijer lige iz starih vremena - regularni golovi i oni poništeni, kontroverze, sporne situacije, lepi potezi i greške, a onda na kraju i rezultat koji će jedni prihvatiti oberučke, a drugi osporiti.

ČELSI - MANČESTER JUNAJTED 0:2 (0:1)
/Marsijal 45, Megvajer 66/

Možda će vas zanimati

Mančester junajted je slavio golovima koji su stizali tačno onda kada je bilo potrebno ne bi li obeshrabrili Čelsi. Marsijal je načeo rivala u poslednjem minutu poluvremena, dok je Hari Megvajer pobedu potvrdio nakon što su se "plavci" ponadali da je rezultat 1:1.

Verovatno i ključni trenutak odigrao se kada je baš Megvajer posle nešto više od pola sata igre imao više sreće nego pameti i ostao na terenu uprkos zasluženom isključenju.

On je posle duela sa Batšuajiem ostao da leži na travi pored aut linije, ali je nakon pada na leđa naglo ispružio desnu nogu i zahvatio kramponima Belgijanca "tamo gde najviše boli". Ipak, sudija Entoni Tejlor - rođen u Mančesteru, istaći će mnogi navijači Čelsija - uspeo je da ne isključi kapitena Junajteda uprkos tome što je njegov pomoćnik bio u blizini, a nije konsultovao ni VAR sobu.

Megvajer nije dobio ni žuti karton, ostao je u igri, da bi u drugom poluvremenu postigao pogodak koji je potvrdio treću pobedu Junajteda nad Čelsijem ove sezone.

Odion Igalo je debitovao u dresu Junajteda ulaskom u igru u finišu meča, dok je Nemanja Matić odigrao svih 90 minuta.

Meč je počeo je u tipičnom maniru velikih engleskih derbija, sa dosta ritma i brzih promena napada, a Ris Džejms je prvi imao solidan pokušaj. Potom je Vilijan bio u šansi za Čelsi u ranoj fazi meča, ali je bio za malo neprecizan.

Već u 10. minutu je N'Golo Kante morao da ustupi mesto Mejsonu Mauntu zbog povrede, da bi i Miši Batšuaji protraćio dobru priliku sredinom prvog poluvremena, kao i još jednu par minuta nakon gola Marsijala.

I kako to obično biva, usledila je kazna. Centaršut Arona Van Bisake sa desne strane ide tačno tamo gde treba, Entoni Marsijal nadskače Andreasa Kristensena kao da i nije ni bio deo tog duela i udarac Francuza donosi Junajtedu 1:0.

Usledili su novi pokušaji Čelsija, a pre i posle drugog gola "đavola" po jedan gol bio je poništen domaćem timu, oba puta posle konsultacija sa VAR sobom.

Kurt Zuma uspeva da izjednači, ali samo na minut pošto je njegovom pogotku prethodio ofanzivni faul, da bi posle Megvajerovog gola glavom i Olivijeu Žiru bio "oduzet" gol, ovoga puta zbog ofsajda u kojem se našao u 77. minutu.

Mnogo varnica je bilo u derbiju Premijer lige. Aron Van Bisaka je imao "bliski susret" sa Sezarom Aspilikuetom, Bruno Fernandeš je iz slobodnjaka pogodio stativu Čelsijevog gola, a svaki duel bio je "na ivici". Posle svega, "đavoli" prilaze na tri boda od famoznog četvrtog mesta, gde i dalje sedi ekipa Frenka Lamparda.

PREMIJER LIGA 26. KOLO:

Čelsi - Mančester junajted 0:2 (0:1)
/Marsijal 45, Megvajer 66/

u nedelju

Aston Vila - Totenhem 2:3 (1:2)
/Aldervireld 9 ag, Engels 53 - Aldervireld 27, Son 45+2, 90+4/

Arsenal - Njukasl 4:0 (0:0)
/Obamejang 54, Pepe 57, Ozil 90, vilok 90+5/

odigrano u subotu

Sautempton - Barnli 1:2 (1:1)
/Ings 18 - Vestvud 2, Vidra 60/

Norič - Liverpul 0:1 (0:0)
/Mane 76/

odigrano u petak

Vulverhempton - Lester 0:0

odigrano prošlog vikenda

Everton - Kristal Palas 3:1 (1:0)
/Bernard 18, Ričarlison 58, Kalvert-Luin 88 - Benteke 51/

Brajton - Votford 1:1 (0:1)
/Mariapa 78 ag - Dukure 19/

Šefild junajted - Bornmut 2:1 (1:1)
/Šarp 45+3, Lundstram 84 - Vilson 13/

Mančester siti - Vest Hem (odloženo za 19. februar)

TABELA: Liverpul 76, Mančester siti (-1) 51, Lester 50, Čelsi 41, Totenhem 40, Šefild junajted 39, Mančester junajted 38, Everton 36, Vulverhempton 36, Arsenal 34, Barnli 34, Njukasl 31, Sautempton 31, Kristal Palas 30, Brajton 27, Bornmut 26, Aston Vila 25, Vest Hem (-1) 24, Votford 24, Norič 18

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC