Fudbal

FS BiH uputio dopis FIFA i UEFA: Da se odgodi meč BiH - Sjeverna Irska!

Autor mondo.ba

U dopisu je, između ostalog navedeno, da situacija sa širenjem koronavirusa u Bosni i Hercegovini ima tendenciju da postane mnogo ozbiljnija, te da su relevantne institucije na državnom nivou već poduzele odgovarajuće mjere.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Utakmica baraža Lige nacija za plasman na EURO 2020 između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske, koja je planirana za 26. mart, biće, kako sada stvari stoje, odgođena zbog opasnosti od širenja koronavirusa!

Fudbalski sajt Bosne i Hercegovine objavio je jutros putem zvaničnog sajta da je rukovodstvo Saveza uputilo dopis Evropskoj i Svjetskoj fudbalskoj federaciji u kojem se traži odgađanje utakmice, koja je trebalo da bude odigrana na stadionu ''Bilino polje'' u Zenici.

U dopisu je, između ostalog navedeno, da situacija sa širenjem koronavirusa u Bosni i Hercegovini ima tendenciju da postane mnogo ozbiljnija, te da su relevantne institucije na državnom nivou već poduzele odgovarajuće mjere.

Te mjere obuhvataju zabranu javnih okupljanja, održavanje sportskih događaja, kao i zabranu ulaska u zemlju za građane Italije, Njemačke, Francuske, Španije, Irana, Koreje i Kine.

Kako se navodi, Fudbalski savez BiH dalje je obavijestio UEFA da svi državljani BiH koji dolaze iz navedenih područja moraju da budu u obaveznom karantinu u trajanju od 14 dana, kao i u samoizolaciji ako dolaze iz drugih područja u kojima se pojavio COVID19. T

To znači da većina bh. igrača ne bi mogla da igra utakmicu baraža, te je, kako je navedeno, FS BiH zamolio da se još jednom razmotre svi rizici koji bi nastali u slučaju odigravanja ovog susreta.

U dopisu se na kraju naglašava da je Savez u stalnom kontaktu sa odgovarajućim državnim institucijama, te da su sve aktivnosti FS BiH u skladu sa preporukama i odlukama ovih institucija.

Takođe, Fudbalski savez BiH je jutros putem zvaničnog sajta objavio da su do daljnjeg odgođene prvenstvene i kup-utakmice za mlađe selekcije (Premijer liga BiH za igrače do 15, 17 i 19 godina i Omladinski Kup BiH), Premijer lige BiH za seniorke i kadetkinje i Premijer lige BiH u futsalu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.