Fudbal

U Hong Kongu dominira mladi tandem srpskih trenera!

Autor mondo.rs

Berber i Kurtušić na klupi Tai Poa izborili polufinale Kupa Hong Konga.

Izvor: LAURENCE GRIFFITHS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Tandem mladih srpskih trenera, koji karijeri gradi u dalekom Hong Kongu, u ponedeljak je uspeo da stigne do polufinala FA kupa. Davor Berber i Ivan Kurtušić predvodili su Tai Po u pobedi protiv Sautern distrikta 4:1.

Iskusniji Berber (43) radio je u mlađim kategorijama Železnika, Radničkog sa Novog Beograda i u BSK Batajnici, ali se brzo otisnuo na istok, gde je već deset godina. Trenirao je reprezentaciju Bangladeša, vodio klubove iz Bahreina, Mongolije, Indije i Omana.

Prošle sezone postao je šampion Hong Konga, ali nije uspeo da Tai Po dovede do Lige šampiona Azije. Eliminisan je od malezijskog Kedaha (5:1). Male su šanse da Tai Po odbrani trofej u Premijer ligi, jer je trenutno na šestom mestu i za vodećim Guangžuom posle devet kola zaostaje čak 13 bodova.

Kurtušić (35) je imao zapaženu igračku karijeru. Bio je i mladi reprezentativac Srbije...

Počeo je u mlađim kategorijama Crvene zvezde, igrao za Vojvodinu, Smederevo, Bastiju... Vratio se u Srbiju gde je promenio nekoliko klubova iz nižih rangova do 2012, kada je otišao na Maltu. Odatle se seli u Bahrein, pa Bangladeš, sledi povratak u Srbiju i konačno Hong Kong, gde je i završio karijeru 2019. i posvetio se trenerskoj.

Golman Željko Kuzmić (35) je takođe u klubu Tai Po, ali nije bio u protokolu. Dugo godina proveo je po regionalnim terenima, dok 2016. nije otišao u švedski Nibro. Igrao je i u prvoj ligi SR Jugoslavije, doduše bez prave prilike u Železniku, čiji je prvotimac postao još kao tinejdžer.

Tai Po
Izvor: YouTube


Nastupao je Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, nosio dres Smedereva u Superligi, stigao je i do Etiopije i Mongolije. 
Tai Po iz Hong Konga je njegov 23. klub u karijeri. Ove sezone imaće priliku da osvoji Kup Hong Konga...

Utakmica je igrana bez navijača zbog pandemije korona virusa.