Fudbal

Džekina Roma u vrijeme krize pokazuje da može biti heroj!

Autor mondo.rs

Rimska ''Vučica'' pokazala da je više od kluba, vodeći računa o najstarijim navijačima.

Izvor: Enrico Locci/Getty Images Europe, Getty Images/Enrico Locci

Italija ne uspijeva da pronađe način da se izbori sa virusom korona, ali svako od Italijana može da pronađe neku svoju ulogu u pomoći. Tako je fudbalski klub Roma napravio gest za divljenje.

Poznati su kao aktivni korisnici društvenih mreža, njihovi tviter profili na italijanskom i engleskom su jedni od najboljih na svijetu, a znamo ih i po humanitarnim akcijama. Ovoga puta su ponovo u centru pažnje zbog toga.

Sada su najstarijim navijačima dijelili pakete, kao pomoć u ovim za Italiju veoma teškim trenucima. To je samo jedna u nizu akcija koje sprovode, pošto ih se sjećamo i u misiji za spas kidnapovane djece, kao i da su u ranijim danima krize oko korone odavali počast preminulim italijanskim ljekarima.


Da je Roma više od fudbalskog kluba i da su njeni navijači pravi članovi porodice, najstariji vlasnici sezonskih karata uvjerili su se ovih dana. Oni su na kućnu adresu dobili specijalne pakete svog voljenog kluba, tima koji posljednjih nekoliko nedjelja ne može da se fokusira na fudbal.

Sadržaj svakog paketa je isti. U njemu su pasta, keks, flaša piva, 10 maski, 10 kompleta rukavica, pet bočica sredstva za dezinfekciju, kao i izdanje ''Gazete delo Sport'' od tog dana.


Posebno je obradovan najstariji vlasnik sezonske karte, Eliseo Lorenceti, čovjek rođen 1923. godine. On je na poklon dobio potpisan dres Edina Džeke, najboljeg fudbalera ''Vučice'' u posljednjih nekoliko sezona.

Samo tokom ove krize, Roma je potrošila skoro milion evra u humanitarne svrhe. Između ostalog su pare uložili u bolničke krevete, maske, rukavice i drugu zaštitnu opremu koja pomaže lekarima u Rimu da se bore protiv opasne bolesti.