• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko: Privilegija je biti kapiten Rome poslije Totija, De Rosija...

Autor mondo.ba

Kapiten Rome i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko rekao je da Rimljani "zaslužuju" da na kraju osvoje trofej jer je klub sa "Olimpika" svake sezone "sve veći i veći".

 Edin Džeko, Roma Izvor: PAOLO BRUNO/GETTY IMAGES EUROPE

Roma je posljednji put podigla pehare Kopa Italija i Superkupa u sezoni 2007/08 i već 11 godina nije osvojila nijedan trofej.

S obzirom na prekid takmičenja zbog koronavirusa, Rimljani ne znaju šta će biti sa utakmicom protiv Sevilje u četvrtfinalu Lige Evrope, ali u pogledu budućnosti, kapiten Edin Džeko je optimista.

Možda će vas zanimati

"Šteta za klub poput Rome da posljednjih godina ništa nije osvojio. Nadam se da se to može promijeniti, jer ovaj klub, prije svega, zaslužuje osvajanje trofeja. U Romi imate sve što želite, samo nam je potreban ovaj posljednji korak - osvojeni trofej. Svaki pehar bi nam dao više samopouzdanja i više vjere da možemo dostići još više, više stvari. Moram reći da je klub toliko porastao u posljednje četiri godine, a iz godine u godinu postaje sve veći i veći", rekao je Džeko, a prenose italijanski mediji.

Prošle sezone kapiten "zmajeva" bio je blizu odlaska sa "Olimpika" jer se našao na udaru navijača.

"To je fudbal. Ponekad postigneš gol, i svi te vole. Čime ne date pogotke na tri ili četiri utakmice, gotovo svi vas zamrze. Možda je to teško nekim igračima, posebno mlađima. Uvjeren sam 100 odsto da nije isto kad meni zvižde ili kad nekom od mlađih igrača, poput (Džastina) Klajverta".

Frančesko Toti prenio je kapitensku traku Danijeleu De Rosiju, sezonu kasnije, ona je pripala Alesandru Florenciju, koji je pozajmicom u Sevilju, prepustio traku Edinu Džeki.

"Za mene je privilegija što sam došao iza svih tih momaka. Toti i De Rosi, koji su najveće legende ne samo u Rimu, nego i u Italiji. To je veća odgovornost. Došao sam u 30. godini, sljedeći mjesec punim 34. Osjećam se spremno", zaključio je Džeko.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC