• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA tražila od Rome i Intera da se povuku iz Lige Evrope?!

Autor mondo.ba

Ovu informaciju objavio je italijanski dnevnik ''Il Mesađero''

 UEFA tražila da se Inter i Roma povuku iz Lige Evrope Izvor: Guliver/Getty Images/Sebastian Widmann, Sebastian Widmann/Bongarts

Tokom večeri na programu je šest utakmica osmine finala Lige Evrope, dok su dvije, dva špansko-italijanska okršaja, odgođena zbog opasnosti od daljeg širenja koronavirusa.

Riječ je o utakmica u Milanu i Sevilji, gdje je trebalo da se sastanu Inter i Hetafe, odnosno Sevilja i Roma, a prema navodima pojedinih italijanskih medija, postojale su i preporuke da se – italijanske ekipe povuku iz takmičenja kako bi se sve ''normalno privelo kraju''!?

Možda će vas zanimati

Prema pisanju italijanskog dnevnika ''Il Mesađero'', Evropska fudbalska federacija uputila je dopis Romi i Interu da istupe iz dalje borbe za trofej u Ligi Evrope, ali da je taj zahtjev vodećih ljudi evropskog fudbala glatko odbijen.

Kad je u pitanju širenje koronavirusa, koji je zahvatio brojne zemlje širom svijeta, najkritičnije stanje je trenutno u Italiji, gdje su sportska dešavanja, uključujući i Seriju A, zabranjena do 3. aprila.

Podsjetimo, sinoć je saopšteno da je odbrambeni fudbaler Juventusa Danijele Rugani prvi igrač u elitnom rangu italijanskog fudbala koji je zaražen koronavirusom, zbog čega su svi njegovi saigrači koji su trenirali sa njim (osim Kristijana Ronalda) u karantinu, baš kao i igrači milanskog Intera, koji su prije samo četiri dana odigrali posljednji svoj meč u Kalču – upravo protiv Juventusa.

Inače, četiri od ukupno šest utakmica Lige Evrope večeras će biti odigrano pred praznim tribinama.

Navijači neće moći da prisustvuju duelima Ajntraht – Bazel, LASK – Mančester junajted, Olimpijakos – Vulverhempton i Volfsburg – Šahtjor, dok će se u ''normalnim'' okolnostima sastati Bašakšehir i Kopenhagen, odnosno Glazgov Rendžers i Bajer Leverkuzen.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC