• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH uputio dopis FIFA i UEFA: Da se odgodi meč BiH - Sjeverna Irska!

Autor mondo.ba

U dopisu je, između ostalog navedeno, da situacija sa širenjem koronavirusa u Bosni i Hercegovini ima tendenciju da postane mnogo ozbiljnija, te da su relevantne institucije na državnom nivou već poduzele odgovarajuće mjere.

 Fudbalski savez BiH dopis FIFA UEFA za odgađanje BiH Sjeverna Irska Izvor: MONDO/Samir Cacan

Utakmica baraža Lige nacija za plasman na EURO 2020 između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske, koja je planirana za 26. mart, biće, kako sada stvari stoje, odgođena zbog opasnosti od širenja koronavirusa!

Možda će vas zanimati

Fudbalski sajt Bosne i Hercegovine objavio je jutros putem zvaničnog sajta da je rukovodstvo Saveza uputilo dopis Evropskoj i Svjetskoj fudbalskoj federaciji u kojem se traži odgađanje utakmice, koja je trebalo da bude odigrana na stadionu ''Bilino polje'' u Zenici.

U dopisu je, između ostalog navedeno, da situacija sa širenjem koronavirusa u Bosni i Hercegovini ima tendenciju da postane mnogo ozbiljnija, te da su relevantne institucije na državnom nivou već poduzele odgovarajuće mjere.

Te mjere obuhvataju zabranu javnih okupljanja, održavanje sportskih događaja, kao i zabranu ulaska u zemlju za građane Italije, Njemačke, Francuske, Španije, Irana, Koreje i Kine.

Kako se navodi, Fudbalski savez BiH dalje je obavijestio UEFA da svi državljani BiH koji dolaze iz navedenih područja moraju da budu u obaveznom karantinu u trajanju od 14 dana, kao i u samoizolaciji ako dolaze iz drugih područja u kojima se pojavio COVID19. T

To znači da većina bh. igrača ne bi mogla da igra utakmicu baraža, te je, kako je navedeno, FS BiH zamolio da se još jednom razmotre svi rizici koji bi nastali u slučaju odigravanja ovog susreta.

U dopisu se na kraju naglašava da je Savez u stalnom kontaktu sa odgovarajućim državnim institucijama, te da su sve aktivnosti FS BiH u skladu sa preporukama i odlukama ovih institucija.

Takođe, Fudbalski savez BiH je jutros putem zvaničnog sajta objavio da su do daljnjeg odgođene prvenstvene i kup-utakmice za mlađe selekcije (Premijer liga BiH za igrače do 15, 17 i 19 godina i Omladinski Kup BiH), Premijer lige BiH za seniorke i kadetkinje i Premijer lige BiH u futsalu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC