• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emeri ili Fonseka? Evo čiji stil igre preferira Mkitarjan

Autor mondo.ba

Jermenski as je prije šest mjeseci stigao u Romu kao pozajmljeni igrač Arsenala

 Mkitarjan izbor Emeri Fonseka Izvor: PAOLO BRUNO/GETTY IMAGES EUROPE

Jermenski reprezentativac Henrik Mkitarjan u septembru je stigao na "Olimpiko" kao pozajmljeni igrač londonskog Arsenala.

Iako je već dva puta tokom sezone imao problema sa povredama (aduktor i butni mišić), Mkitarjan je na 13 mečeva za "vučicu" u Seriji A postigao šest golova, a posebno treba istaći njegov učinak u februar, tokom kojeg je na četiri utakmice upisao tri pogotka i dvije asistencije.

Možda će vas zanimati

I taman kad je lider jermenskog nacionalnog tima ugvatio zalet, uslijedila je prinudna pauza u Seriji A zbog pandemije koronavirusa, a najkritičnije stanje je u Italiji, gdje je do sada preminulo više od 7.000 ljudi.

Poput mnogih sportista širom planete, i Mkitarjan se nalazi u kućnoj izolaciji.

"Nije lako. U ovako teškoj situaciji ne možete mnogo da uradite. Možete jedino da poštujete preporuke, da ostanete kod kuće kako biste se osigurali i čekate da se stvari riješe."

U intervjuu za "Tajms", pojasnio je kako mu protiču dani.

"Poslije buđenja i doručka, razgovaram sa porodicom o različitim stvarima – virusu, životu, prošlosti, budućnosti. Uveče pogledam neki film – ponekad sa njima, ponekad sam. Pored toga, imamo i program treninga kojeg treba da se pridržavamo, tako da se trudim da ostanem u formi. Odmah čim sam uvidio da je situacija kritična, prestao sam da izlazim u šetnju ili da trčim napolju. Treba ostati kod kuće i biti primjer svima".

Ofanzivni vezista Rimljana nije krio – draži mu je sistem igre Paula Fonseke od onog koji je u Arsenalu primjenjivao Unai Emeri.

"Dok sam bio u Arsenalu, od mene su tražene različite stvari. Emerijeva filozofija fudbala znatno se razlikuje od Fonsekine, koj meni odgovara i u kojoj sam se pronašao. Sviđa mi se Fonsekin princip jer igramo više napadački, uz želju da imamo loptu u svom posjedu što je moguće više i uživam u tome".

Na pozajmici je do kraja juna, a rukovodstvo Rome ne krije da bi jermenskog asa rado zadržalo i nakon tog perioda.

Problem bi mogla da predstavlja cijena, ali kao što i sam Mkitarjan kaže, "ne zna se šta budućnost nosi", pogotovo u vrijeme kad su elitna evropska fudbalska takmičenja prekinuta zbog pošasti zvane Covid-19.

"Ne mogu ništa da kažem u ovom trenutku jer je sezona stopirana. Ne znamo kad ćemo ponovo početi da igramo i šta će se dešavati tokom ljeta. U fudbalu se sve brzo mijenja. Danas ste tu, sutra tamo. Nikad ne znate šta će vam se desiti", rekao je Mkitarjan, koji je, osim Rome i Arsenala, u dosadašnjem toku karijere branio boje Pjunika iz rodnog Jerevana, Metalurga i Šahtjora iz Donjecka, te Borusije Dortmund i Mančester junajteda.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC