Fudbal

Engleska "skresala" plate svima, pa i selektorima Sautgejtu i Nevilu!

Autor mondo.ba

U jeku globalne pandemije koronavirusa, Fudbalski savez Engleske (FA) odlučio je da smanji plate svim zaposlenima, uključujući i trenere u stručnim štabovima muških i ženskih reprezentacija "Gordog Albiona".

Izvor: MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE

Čelnik engleske kuće fudbala Mark Balingem saopštio je da je donesena odluka o privremenom smanjenju plaća za 7.5 odsto svim zaposlenim u Savezu čije godišnje primanje premašuje 50.000 funti (57.000 evra).

On je dodao da će rukovodećem kadru FA plata biti smanjena za 15 procenata, dok će najviše plate u toj ustanovi biti smanjene za 30 odsto.

Balingem je najavio i moguće slanje nekolicine zaposlenih u FA na neplaćeni odmor s obzirom na obustavljena sva fudbalska takmičenja u Engleskoj i ostatku svijeta.

Engleski mediji pišu da selektori engleskih muških i ženskih nacionalnih selekcija Geret Sautgejt i Fil Nevil spadaju u kategoriju sa najvišim primanjima što znači da će im plate biti smanjene za 30 odsto, prenijela je agencija "Anadolija".

Selektor Engleske Sautgejt ima godišnju platu od tri miliona funti (3,4 miliona evra), dok selektor engleskih fudbalerki Nevil ima deset puta manju platu (300.000 funti).