• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rambo" Petković bio u kontaktu sa zaraženim: Bitan je zdrav razum!

Autor Jovan Terzić

Bivši fudbaler Crvene zvezda o situaciji u Brazilu tokom pandemije korona virusa.

 Korona-virus-u-Brazilu-Dejan-Rambo-Petkovic-bivsi-fudbaler-Crvene-zvezde Izvor: MN PRESS

Sve je u zastoju, pa i sport. 

Ne samo u Srbiji, već širom svijeta.  

O tome kakva je situacije u Brazilu tokom pandemije korona virusa, za sajt Crvene zvezde pričao je Dejan "Rambo" Petković, živa legenda brazilskog fudbala i nekadašnji napadač crveno-belih.

"Što se tiče fudbala u Brazilu sve je stalo. Klubovi su dali kolektivne odmore igračima, pošto je kraj sezone u Brazilu tek u decembru i onda se ide na odmor od mjesec dana. Međutim, sada su to nekako kompenzovali, zato što ima dosta zakona o radu gde igrači moraju da idu na odmor. Sada je ostalo samo da se vidi da li će se i kada završiti državna prventstva, jer su sva takmičenja prekinuta. Teško je naći datum, kao i dogovor među zvaničnicima, mada je u ovom trenutku neophodno da postoji zdrav razum i dijalog između organizatora i saveza. Treba doneti odluku koja bi bila u interesu sporta", naglasio je Petković.

Sjajni bivši fudbaler, koji je dres Crvene zvezde nosio četiri godine, istakao je da je najvažnije biti odgovoran.

"Prvo, zdrav razum je jako bitan. Družite se sa svojima, najbliži će vam uvijek donijeti radost i zabavu. Ja se nalazim ovdje u Brazilu sa suprugom i mlađom ćerkom, dok je starija u Nišu. Mi smo se pridržavali karantina od samog početka jer sam se ja od strane moje firme gdje radim dobio nalog da ostanem 14 dana u kućnom karantinu jer sam imao kontakt sa osobama koje su imale korona virus. Mi se strogo pridržavamo izolacije, ja nisam imao nikakve simptome, ali smo ipak bili odgovorni. Iskoristili smo to vrijeme da kvalitetno pričamo na neke teme i družimo se. Uvijek nešto radimo, ćerka ima časove preko interneta. Ljudima koji su zaposleni kod nas smo dali slobodno kako bi i oni bili u svojim domovima. Provodimo mnogo vremena zajedno što se dugo nije desilo, i to je mnogo lijepo. Nije tako bezazlena situacija, i ponavljam zdrav razum je najbitniji".

Izvor: MN PRESS

Imao je Petković i savjet za fudbalere crveno-bijelih tokom obaveznog kućnog karantina.

"Zvezda se poslije derbija, koji ipak nije bio na nivou kvaliteta ojbe ekipe, vratila sa dvije pobede i sada je najbitnije održavati kondiciju da bi, kada se vrate normalnim treninzima, bez obzira da li će se prvenstva nastaviti ili ne, dolaze druga takmičenja poput kvalifikacija za Evropu i treba se spremiti i za sljedeću sezonu koja je pred nama. Kada sam se bavio fudbalom i kada su bili veoma teški treninzi uvijek sam govorio kondicionim trenerima da ne mogu da me tjeraju u toj mjeri koliko ja mogu da izdržim. Znam da im nije lako, ali bolje im je da treniraju jer su tako aktivni. Ja ću vjerovatno početkom septembra doći u Srbiju i iskoristiću tu priliku da pogledam Zvezdinu utakmicu i pružim podršku našim fudbalerima", najavio je popularni "Rambo", koji je i pohvalio igrače srpskog šampiona za učešće u humanitarnim akcijama.

"To je ono što fudbaleri i treba da rade – da budu primjer drugima. Odličan primjer i gest. Fudbal u suštini, kao najvažnija sporedna stvar na svijetu, treba da bude ogledalo. Kada neko ko želi da počne da se bavi fudbalom pogleda šta i kako se ponaša njegov idol, sigurno da to ima velikog uticaja na one koji tek kreću sa poimanjem fudbala. Kada neko, kao što su uradili fudbaleri Zvezde, naprave, van fudbala, sjajan gest, treba im se zahvaliti pružiti ruku i reći svaka čast. To nije dužnost, to je dobra volja i nije lako. Sjajni su primjeri kao što je Zvezda, Novak Đoković, to sam sve saznao skoro, i ja im se zahvaljujem na tome", podvukao je Dejan Petković. 

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC