Fudbal

Podlegli pod pritiskom: Igrači Premijer lige se udružili da pomognu NHS

Autor Pavle Knežević

Fudbaleri dobrovoljno pomažu Nacionalnu službu zaštite u doba pandemije

Izvor: Guliver/Dan Istitene/Getty Images

Fudbaleri Premijer lige ujedinili su se da bi stvorili dobrovoljnu inicijativu koja će brzo distribuirati novac mestima koje je najteže pogodila pandemija virusa korona.

U saopštenju objavljenom kasno u sredu uveče, najavljeno je da će se inicijativa zvati "Igrači zajedno" (#PlayersTogether).

"Tokom protekle nedelje, mi, kao grupa fudbalera iz Premijer lige, održali smo brojne razgovore sa vizijom stvaranja fonda za doprinos koji će biti iskorišćen za distribuciju novca tamo gde je najpotrebniji tokom krize Kovid-19", navodi se u saopštenju.


Oni su se ujedinili sa zvaničnom dobrotvornom službom engleske Nacionalne zdravstvene službe (NHS), Zajednički dobrozvori Nacionalne zdravstvene službe.

"Ovo je kritično vreme za našu zemlju i za naš NHS i mi smo odlučni da pomognemo na koji god način možemo", piše u saopštenju.


Igrači Premijer lige našli su se na udaru zbog toga što nisu svi odlučili da pristanu na smanjenje plata, što je osudio Vejn Runi.

Kako je pritisak na njih rastao, pojavili su se navodi da kapiten Liverpula Džordan Henderson samostalno organizuje fond za pomoć NHS-u.

"Naše molitve i misli su uz sve na koje ova kriza uticala. Proći ćemo kroz ovo držeći se zajedno", navodi se na kraju saopštenja.

Tagovi