• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer liga Engleske zbog korone će izgubiti najmanje 1.13 milijarde evra

Autor mondo.ba

Direktor Premijer lige Ričard Maters naglasio je da bi pandemija koronavirusa mogla koštati englesko takmičenje najmanje 1.13 milijarde evra.

 Premijer liga Engleske zbog korone će izgubiti najmanje 1.13 milijarde evra Izvor: Guliver/Getty Images/Michael Regan, MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE

Masters je u pismu upućenom Džulijanu Najtu, predsjedniku britanskog parlamentarnog Odbora za digitalizaciju, kulturu, medije i sport, naglasio da će, ukoliko se Premijeršip ne završi, Engleska izgubiti klubove i ligu, jer su izazovi s kojima su suočeni nezamislivi, prenose agencije.

Prvi čovjek šampionata Engleske je rekao da bi trošak mogao biti i znatno veći ako se uticaj pandemije produži u budućnosti.

Možda će vas zanimati

Najt je nedavno zatražio da se engleskim klubovima uvede porez ako koriste vladine programe pomoći za održavanje radnih mjesta tokom krize uzrokovane koronavirusom prema kojem je obavezno isplaćivati samo 20 odsto, a država čak 80 procenata plata do 2.500 funti.

Međutim, Masters smatra da je pravo klubova iskoristiti svoje mogućnosti s obzirom na okolnosti.

"Program pomoći koji je uvela vlada namijenjen je cijeloj ekonomiji, uključujući mnoga preduzeća koja bi se mogla smatrati pružanjem zabave ili na neki drugi način. Ne samo da se naša industrija sada suočava s gubicima, već i da budemo realni, moramo svoje planove da temeljimo i na tome da se potpuni oporavak nalazi veoma daleko", dodao je Masters.

Ranije tokom dana predsjednik Engleskog fudbalskog saveza (FA) Greg Klark upozorio je da bi mnogi engleski gradovi "mogli zauvijek izgubiti klubove koji su im u srcu", prenijela je "Fena".

Nedavno su iz njemačke Bundeslige objavili kako bi im otkazivanje nastavka sezone donijelo gubitke veće od 700 miliona evra, od tog iznosa, 370 milona bi bilo izgubljeno od TV prava, 225 od sponzorskih ugovora, dok bi na prodaji ulaznica izgubili oko 140 miliona evra.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC