• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najšokantniji momenti Premijer lige: Od kung-fu Kantone do lopte za plažu!

Autor mondo.ba

Londonski list "San" sastavio je listu najšokantnijih trenutaka u dosadašnjoj istoriji engleske Premijer lige od njenog osnivanja 1992. godine do danas.

 Premijer liga: Najšokantnijih momenata Izvor: SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE

Svako ko je iole pratio engleski Premijeršip sigurno pamti čuveni kung-fu udarac Erika Kantone, tadašnjeg kapitena Mančester junajteda, koji je svoje borilačke vještine primjenio na navijaču Kristal Palasa Metjuu Simonsu.

Bilo je to 25. januara 1995. godine kada je Francuz s dvije noge udario navijača i dobio crveni karton, ali i devet mjeseci suspenzije.

Možda će vas zanimati

Drugi momenat vezan je za bizarni gol Darena Benta, napadača Sanderlenda u dvoboju sa Liverpulom, kada je lopta pogodila loptu za plažu i prevarila golmana Redsa Pepea Reinu.

Na listi se našla i vlasnica Noriča Dalija Smit, nezadovoljna lošim navijanjem domaćih navijača ušetala "pod gasom" na teren i javno saopštila da njenom timu u žuto-zelenim bojama treba "12. igrač". "Gdje ste navijači", rekla je vidno pijana vlasnica Noriča.

Takođe, tu je i dolazak portugalskog stručnjaka Žozea Murinja u engleski fudbal, odnosno londonski Čelsi, gdje je na svom prvom zvaničnom predstavljanju na "Stemford bridžu" izjavio da "on nije jedan od mnogih, već da je specijalan", zbog čega je na Ostrvu i dobio taj nadimak.

Nepobjedivost Arsenala iz sezone 200/04 takođe je na ovoj listi šokantnih trenutaka Premijeršipa s obzirom da su londonske "tobdžije" pod vođstvom Arsena Vengera osvojile titulu bez ijednog poraza uz 26 trijumfa i 12 remija.

Proslava gola Emanuela Adebajora, tada napadača Mančester sitija, protiv njegovog bivšeg tima Arsenala je nešto što nije uobičajeno ne samo u Engleskoj, već nigdje. Togoanac je pogodio mrežu "tobdžija" na "Itihadu", a onda potrčao da "proslavi" sa navijačima Arsenala.

Izvor: LAURENCE GRIFFITHS/GETTY IMAGES EUROPE

Šokantan momenat je bez dileme i šampionska titula Lester sitija, koji je uprkos svim predviđanjima stigao do trofeja 2016. godine pod dirigentskom palicom Italijana Klaudija Ranijerija.

Ono što je posebno zanimljivo je i završetak sezone 2011/12 i posljednje kolo u kojem je gol razlika odlučivala o tituli između Mančester junajteda ili Mančester sitija.

S obzirom da su "crveni-đavoli" slavili u Sanderlendu, Sitiju je trebala pobjeda nad Kvins Park Rendžersom, koju je u 94. minutu donio  Serhio Kun Aguero nakon što je loptu izgubio Mario Baloteli.

Taj pogodak Argentinca osigurao je "građanima" tadašnjeg menadžera Roberta Manćinija šampionski pehar poslije 44 godine posta.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC