Fudbal

Šuker ne brine zbog "matorog" kapitena: Modrić će biti vođa Hrvatske na EP!

Autor mondo.ba

Predsjednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker nema dilemu ko će biti predvodnik "vatrenih" sljedećeg ljeta na odgođenom šampionatu Evrope.

Izvor: Richard Heathcote/Getty Images Europe

Nakon pandemije korona virusa, gotovo svi šampionati na svijetu su odgođeni kao i EURO 2020, koji je prolongiran za sljedeće ljeto.

Najbolji strijelac Mundijala 1998. godine u Francuskoj i aktuelni čelni čovjek hrvatskog fudbala smatra da je to bila dobra odluka UEFA.

"Važno nam je da se takmičenje odigra u najboljim uslovima. Odgađanje nam je dalo još godinu dana vremena za pripremu i za oporavak povrijeđenih igrača. To vrijedi za sve učesnike završnog turnira", izjavio je Šuker u intervjuu za francuski "Gol".

Prema njegovim riječima, Hrvati se kao finalisti posljednjeg Svjetskog prvenstva u Rusiji s pravom mogu nadati dobrom plasmanu i na EURO 2020.

Izvor: Guliver/Getty Images/Srđan Stevanović

"Hrvatska uvijek gleda samo na narednu utakmicu, idemo korak po korak i dajemo maksimum na svakom meču. Tako smo igrali 1998, a tako je bilo i 2018. godine. Zbog toga su (selektor) Zlatko Dalić, Luka Modrić, Ivan Rakitić i ostali zaradili poštovanje cijelog svijeta. S takvim mentalitetom ćemo doći i na Evropsko prvenstvo".

Šukera nimalo ne zabrinjava podatak da će narednog ljeta vezista Real Madrida i kapiten "kockastih" napuniti 36 godina.

"Siguran sam da će sve biti u najboljem redu. Modrić je naš kapiten i uvijek igra jako dobar fudbal. Pokazao je to na našim posljednjim utakmicama, kao i na susretima Reala. Sigurno će sljedeće godine biti naš vođa, kao što je bio i u Rusiji", naglasio je predsjednik HNS-a.