• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo zašto UEFA još uvijek ne zna kada će se igrati baraž za EURO

Autori mondo.rs Autori Tanjug

Ovo su najnovije informacije.

 Evo zašto UEFA još uvijek ne zna kada će se igrati baraž za EURO Izvor: MN PRESS

Prvo se pominjao jun, potom septembar, a na kraju i november. Ipak, konačne odluke o tome kada će baraž turniri za plasman na EURO biti odigrani i dalje nema.

Preporuka Evropske fudbalske unije (UEFA) je da se poslije pandemije koronavirusa domaća prvenstva završe u postojećim formatima, ukoliko je to moguće, izjavio je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović nakon današnjeg video sastanka UEFA.

Možda će vas zanimati

"Sastanak je protekao u veoma konstruktivnoj atmosferi. UEFA prati razvoj situacije sa virusom KOVID-19 i svi Savezi su dobili preporuku da sa nacionalna takmicenja završe u postojećim formatima. Ukoliko to nije moguće, formati se mogu mijenjati u skladu sa okolnostima, ali se ide kao tome da se okončaju i prvenstva i kup takmičenja u svim raspoloživim terminima", izjavio je Šurbatović za sajt FSS.

On je otkrio i kakva je situacija oko završetka kvalifikacija za EURO.

"Što se tiče baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, moguća su tri scenarija za odigravanje polufinalnih i finalnih utakmica: septembar i oktobar, oktobar i novembar, obje utakmice u novembru. Učesnici baraža bi trebalo da pošalju svoj stav u UEFA, koja će konačnu odluku o terminima baraža donijeti 27. maja na sjednici Izvršnog odbora", kaže Šurbatović.

Rival Srbije u kvalifikacionom baražu biće selekcija Norveške. Pobjednik tog meča sastaće se sa boljim iz duela Škotska - Izrael.

Izvor: Anadolija/Mustafa Oztürk

Bosna i Hercegovina će u polufinalu igrati protiv Sjeverne Irske, dok bi u eventualnom finalu "zmajevima" bio rival bolji iz duela Slovačka - Republika Irska.

Razgovarano je i o završetku evropskih klupskih takmičenja, pa se očekuje da se Liga šampiona i Liga Evrope nastave u avgustu. Predloženi termini za završnicu su 27. avgust (finale LE) i 29. avgust (finale LŠ).

"Važno je još istaći da su rokovi klubovima za licenciranje pomjereni za mjesec dana, dakle do 30. juna", rekao je Šurbatović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC